background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Με τη στάση τους αυτή στηρίζουν όλα τα εγκλήματα των κυβερνήσεων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»

ΚΑΤΑ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Τη στάση των υπολοίπων συμβούλων του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιγίου που δεν έκαναν αποδεκτή την πρότασή της για συζήτηση επί του πολέμου στην Ουκρανία στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, καταδικάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας, μέσω ανακοίνωσής της. Συγκεκριμένα, η παράταξη κατέθεσε ψήφισμα που ζητήθηκε να υιοθετηθεί, πλην όμως οι υπόλοιποι σύμβουλοι εκτίμησαν ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου να ασχοληθεί με το θέμα.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο σύμβουλος Νίκος Τρίψας διαβάζοντας το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και ζητώντας από το Σώμα να καταδικάσει τον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών, όπως είπε. Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει: ΄΄«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι ζήτημα που αφορά το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου και δεν μπορεί να πάρει θέση για αυτό»! Αυτό αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Συμβούλιο στη συνεδρίαση του, στις 14/3/22, καταψηφίζοντας το ψήφισμα που κατέθεσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διεξάγεται ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα μας, βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του καθημερινά με τις αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα, ακόμα και σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η χώρα μας εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο σε αυτόν με αποστολή εξοπλισμού, αλλά και με τη παράδοση της γης, του αέρα και της θάλασσας της Ελλάδας για τις Νατοϊκές επιχειρήσεις. Παντού συζητάνε για τον πόλεμο, τις συνέπειές του, είναι λογικό να απασχολεί συνολικά κάθε έναν από εμάς γιατί μας αφορά άμεσα. Όμως ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις δήλωσαν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι Κυβερνητικό ζήτημα και δεν μπορούν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο θέμα!΄΄.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας…

Και συνεχίζει: ΄΄Φαίνεται πως όλες οι άλλες παρατάξεις δεν τολμούν, και δεν μπορούν, να δηλώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους υπέρ της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο που βάζει σε κίνδυνο όλους εμάς, και συνολικά τον ελληνικό λαό. Γι΄ αυτό δεν τοποθετούνται δημόσια. Την ίδια τακτική ακολούθησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή που είδε μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του πολέμου. Δεν διαπίστωσε, ούτε τις αιτίες, ούτε τους εκατέρωθεν ενόχους αυτής της αιματοχυσίας. Δεν είδε η Δημοτική Αρχή, τους σκληρούς ανταγωνισμούς που αναπτύχτηκαν διαχρονικά ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. από την μια πλευρά και την καπιταλιστική Ρωσία από την άλλη, για την «κατάκτηση» οικονομική, πολιτική και στρατιωτική των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών που ζούσαν δεκάδες χρόνια αρμονικά και προόδευαν στα πλαίσια της Σοβιετικής Ένωσης. Με τη στάση τους αυτή, στη πράξη, στηρίζουν όλα τα εγκλήματα των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αφού αρνούνται να καταδικάσουν τόσο την εισβολή της Ρωσίας όσο και τις παρεμβάσεις των Νατοϊκών και της Ε.Ε. την τελευταία δεκαετία στο έδαφος της Ουκρανίας. Τους ενημερώνουμε πως έχουν διαλέξει τη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι αυτή που στο δίλημμα: “Με τους ιμπεριαλιστές ή με τους Λαούς” απαντάει ξεκάθαρα: Με τους Λαούς! Καλούμε τον λαό της Αιγιάλειας να βγάλει συμπεράσματα, να δηλώσει την αντίθεση του σε αυτές τις πολιτικές και να συμπαραταχτεί με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣH ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή σε αυτόν΄΄.

Γ. Γκιώνης: ΄΄Το Συμβούλιο Κοινότητας δεν ασκεί πολιτική, προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα του Αιγίου΄΄

Ερωτηθείς από το protionline.gr για το θέμα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, επισήμανε: ΄΄Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι μας καταδικάζουμε τον πόλεμο. Όμως δεν είναι στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου να εκδίδει ψηφίσματα και να καταδικάζει διεθνείς καταστάσεις. Έχουμε τόσα προβλήματα σαν πόλη που θα ήταν άτοπο να εκδώσουμε ψήφισμα για τον πόλεμο παίρνοντας κιόλας μία σαφή πολιτική θέση. Ο πόλεμος έχει καταδικαστεί από την κυβέρνηση, εξεδόθη ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, τι θα άλλαζε αν εμείς βγάζαμε ένα ακόμη ψήφισμα; Δική μας δουλειά είναι να επιλύουμε, στο μέτρο του δυνατού, τα προβλήματα του Αιγίου κι όχι να ασκούμε πολιτική. Υπάρχουν γι’ αυτό ανώτερα και πιο αρμόδια όργανα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr