background img
banner
banner

Ετοιμάζουν μήνυση για διαφυγόντα κέρδη

«ΑΠΑΝΤΟΥΝ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ

Έδειξαν κατανόηση όταν δεν υπήρχε πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους, όταν υφίσταντο καθημερινά διακοπές νερού, όταν ήταν ανοιχτά τα καταστήματα ή τα γραφεία τους με σκόνη και ηχορύπανση. Δεν έδωσαν έκταση στις πρώτες καθυστερήσεις, δεν σήκωσαν τους τόνους, παρά μόνο όταν ο εργολάβος «ένιψε τα χείρας του».

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας Αγ. Λαύρας, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει, ως αποτέλεσμα μη σύννομων ενεργειών, την υποκατάσταση του εργολάβου, τους οδηγεί πλέον στο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους…

Η προσφυγή τους στα δικαστήρια άλλωστε, ήταν κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε συζητηθεί το θέμα, με αρκετούς ανθρώπους της αγοράς να δηλώνουν την αγανάκτησή τους για το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει τα πράγματα, με την πλατεία να παραμένει ένα «σκαμμένο (αν όχι ξέφραγο) αμπέλι», καθιστώντας τα καταστήματα των πολλών μη ελκυστικά και αυτών που γειτνιάζουν με την πλατεία, απροσπέλαστα.

Είχε προηγηθεί η κίνησή τους να απευθυνθούν στην Αποκεντρωμένη ζητώντας να λάβει υπόψη τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, κάτι που μάλλον δεν έγινε αφού η απόφασή της, έτσι όπως παρουσιάζεται, στηρίζεται καθαρά στα προβλεπόμενα άρθρων της νομοθεσίας.

Βεβαίως, ήταν και το… φύτεμα μαρουλιών που μάλλον ήρθε όχι τόσο να «εκβιάσει» αλλά να γελοιοποιήσει την κατάσταση.

Πήραν «φωτιά  τα τηλέφωνα»

Χθες, μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, τα τηλέφωνα μεταξύ των επαγγελματιών… πήραν φωτιά, καθώς εκτιμούσαν τις εξελίξεις και αποφάσιζαν για το πώς θα χειριστούν τα δεδομένα. Την αγανάκτηση των επαγγελματιών εξέφρασε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Γιώργος Τσινάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο σημείο. Όπως σχολίασε με εμφανή ειρωνική διάθεση, ΄΄τελικά, διαπιστώνουμε με θλίψη πως οι μόνοι παράνομοι είναι οι έμποροι και επαγγελματίες της πλατείας Αγ. Λαύρας. Όλοι οι άλλοι είναι νόμιμοι. Από την πολύ νομιμότητα… σαπίσαμε΄΄. Έκανε δε γνωστό πως όλοι μαζί βρίσκονται στην αναζήτηση της καλύτερης λύσης από νομικής άποψης ώστε να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για δια διαφυγόντα κέρδη, καθώς – όπως είπε – οι απώλειες των τζίρων τους από την σκαμμένη πλατεία, είναι τεράστιες κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται από τη σύγκριση με τα στοιχεία προ έργων.

«Είναι να ντρεπόμαστε  που είμαστε Αιγιώτες»

΄΄Έχουμε χρέος απέναντι στις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας αλλά και τους πολίτες του Αιγίου να κινηθούμε νομικά. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Δείξαμε όλη την καλή διάθεση. 

Όμως οι διοικούντες του δήμου, στο σύνολό τους είναι αδιάφοροι για την πόλη και τους δημότες. Εφόσον πίστευαν ότι υπάρχει παρανομία, ας άφηναν το έργο να γίνει κι ας έμπαιναν φυλακή οι υπεύθυνοι. Εμάς αυτό δεν μας απασχολεί. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει΄΄, είπε ο κ. Τσινάκης, καταλήγοντας: ΄΄Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες και χρεωνόμαστε τον εξευτελισμό. Έρχονται ξένοι και μας ρωτούν: «Αυτή είναι η κεντρική πλατεία της πόλης σας;». Είναι να ντρεπόμαστε που είμαστε Αιγιώτες…΄΄.

Γούτος: «Καλούμε την Δημοτική Αρχή να παραιτηθεί…»

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος καλεί την Δημοτική Αρχή να παραιτηθεί γιατί έχει βάλει σε περιπέτεια την πόλη τόσο στο έργο της πλατείας όσο και άλλλες περιπτώσεις όπως τονίζεται:
«Θεσμική υποχρέωση της Αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος των Πράξεων Διοίκησης του Δήμου, από τον Δήμαρχο, της Δημοτική Αρχή και κάθε Διοικητικό Όργανο του Δήμου.
Η παράταξή μας, πιστή στον όρκο που έδωσε και στις Αρχές που τη διέπουν για Νομιμότητα, πολλές φορές προσέφυγε στα Όργανα της Πολιτείας, για να ελεγχθούν αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.
Στην τελευταία περίπτωση, το αίτημα Ελέγχου της Νομιμότητας του Έργου Ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας του Αιγίου, κατέληξε σε ακύρωση της απόφασης «Υποκατάστασης» του Εργολάβου.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος προσωπικά, υποστήριζαν, μέχρι χθες, το αντίθετο.
Ότι δηλαδή το έργο θα εκτελεστεί «καθόλα νόμιμα».
Δυστυχώς, αν και θα θέλαμε να’ ναι έτσι, η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε πως ζει σε έναν δικό της κόσμο.
Το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει, τώρα, είναι να ζητήσει μια συγνώμη από τους δημότες, που με την τακτική της ταλαιπωρεί. Αλλά, αντ’ αυτού, βγάζει κ ανακοινώσεις και επιμένει να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αυτή εμποδίζει το έργο.
Ποιο έργο της; Το παράνομο;
Δυστυχώς, δεν βρίσκεται στον κόσμο της Νομιμότητας, αλλά στον κόσμο της Παρανομίας.
Η Δημοτική Αρχή «πιάστηκε» Παράνομη διπλά για τα Δημοτικά Τέλη, Παράνομη για το κλείσιμο της οδού Μητροπόλεως, Παράνομη για τη μεταφορά των Απορριμμάτων αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.
Αποδεικνύεται, πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τα θέματα του Δήμου, θέτοντας αυτόν σε κίνδυνο και σε περιπέτειες, εις βάρος της κοινωνίας, των δημοτών και επαγγελματιών.
Μία είναι πια η επιλογή της και την καλούμε να την κάνει.
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ…»
Με την τακτική της, έχει βάλει σε περιπέτεια την πόλη κι αν θέλει να κάνει και κάτι χρήσιμο για αυτήν, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί .
Όσο παραμένει δημιουργεί προβλήματα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr