background img
banner
banner

Προσοχή για να μην… καούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΓΙΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΛΑΔΟΔΕΜΑΤΩΝ – ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ο «νούμερο ένα» κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιών φαίνεται πως είναι αυτή την εποχή η καύση κλαδιών, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ανέμους και το εάν λειτουργούν σε ασφαλή πλαίσια. Δήμος και Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, βρισκόμενοι σε μία φάση ενημέρωσης και συντονισμού με τους κατά τόπους προέδρους κοινοτήτων και φορείς.

Συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι (2.00) στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων των Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού από τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας του δήμου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο με τη συμμετοχή του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Γιώργου Κολοκοτσά. Θα ακολουθήσει προγραμματισμένη συνάντηση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αντίστοιχα με τους προέδρους των Δ.Ε. Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.

Παρεμβάσεις για τον καθαρισμό δρόμων

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Καραΐσκος, ΄΄έχουμε ήδη ξεκινήσει παρεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία, που έχουν σχέση με την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια, ώστε σε λίγο καιρό να είμαστε έτοιμοι και καθ’ όλα σίγουροι, ότι δεν θα υπάρξει κόλλημα διάσχισης του οδοστρώματος από όχημα που πρέπει να κινηθεί άμεσα, όπως παραδείγματος χάριν ένα ασθενοφόρο ή κάποιο πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχοντας ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο και θα ακολουθείται επ’ ακριβώς. Η ενημέρωση προς όλους τους δημότες θα συνεχίσει να γίνεται ενώ θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και με τους προέδρους των κοινοτήτων. Επίσης, θα συνεργαστούμε και με τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας΄΄. ΄΄Χαράσσεται πλέον κοινός στόχος αντιμετώπισης των πιθανών πυρκαγιών σε όλα τα σημεία ανεξαρτήτως προσβασιμότητας. Η οργάνωση έχει ήδη δρομολογηθεί και ο απώτερος στόχος είναι η διάσωση του πράσινου της περιοχής και βέβαια πολύ περισσότερο η προφύλαξη ανθρώπων και η διαφύλαξη ιδιοκτησιών αλλά και υποδομών΄΄, τόνισε ακόμη ο αντιδήμαρχος.

Παρακολούθηση για να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων

Παράλληλα, από πλευράς δήμου γίνονται δράσεις με διάφορες κοινότητες, στις οποίες έχουν παρατηρηθεί σημεία που συσσωρεύονται απορρίμματα, εκτός κάδων. ΄΄Η υπηρεσία του δήμου σε αυτό το κομμάτι είναι αρκετά οργανωμένη και σύντομα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ανάλογο περιστατικό, σε κάθε απομακρυσμένο ή όχι σημείο΄΄, επισήμανε ο κ. Καραΐσκος, αναφερόμενος και στη συνεργασία δήμου – δημοτικής αστυνομίας με τα κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την τέλεση επιχειρήσεων αστυνόμευσης ποταμών, ρεμάτων και λιμνών προκειμένου να ελεγχθεί αν όλα κινούνται νομότυπα. Σημείωσε δε πως τα πρόστιμα σε όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά θα είναι πολύ μεγάλα και πλήρως εξοντωτικά.

Και ασκήσεις ετοιμότητας

Ένα άλλο σημείο το οποίο θίγει ο αντιδήμαρχος και ταυτίζεται και με τη δράση της Π.Υ. Αιγίου το επόμενο διάστημα, είναι η πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας. Όπως είπε, ΄΄προετοιμαζόμαστε με πολύ γοργά βήματα. Θα προβούμε μέχρι και σε ασκήσεις που θα αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις και την στατικότητά τους, για σεισμούς ή έκτακτα περιστατικά. Το πλάνο αυτό είναι μεγαλεπήβολο και βεβαίως, θα περιλαμβάνει και κόσμο, ο οποίος θα καλείται να συμμετάσχει σε ασκήσεις ετοιμότητας.
Αυτό προετοιμάζεται σε επίπεδο δήμου και με τους υπαλλήλους του. Σκοπός είναι να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια σε οτιδήποτε προκύπτει, που να αποφέρει 100% θετικό αποτέλεσμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr