background img
banner
banner

Συλλαλητήριο με μηνύματα για πολλούς αποδέκτες

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Με εμφανώς μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας, με «αιχμή του δόρατος» την ενίσχυση της υγείας και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της. Η κινητοποίηση περιελάμβανε ομιλίες στην Τρίγωνη Πλατεία και εν συνεχεία πορεία στην οδό Κλ. Οικονόμου αλλά και τη Μητροπόλεως.

Ιδιαίτερη αναφορά από τους ομιλητές έγινε για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και τις ελλείψεις που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα, τις απολύσεις 27 συμβασιούχων αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα των οποίων οι συμβάσεις που λήγουν σε τρεις ημέρες δεν έχουν ανανεωθεί, καθώς και στη δίωξη υγειονομικού συνδικαλιστή του νοσοκομείου που έχει προκαλέσει την αντίδραση σωματείων και φορέων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, Σωματείο Εργαζομένων Καλλιμάνη, Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας από Γ.Ν. Αιγίου, Κ.Υ. Αιγίου, Κ.Υ. Ακράτας, Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι έθεσαν τα εξής αιτήματα: Άμεση στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου και τη συνολικότερη αναβάθμισή του, για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Καλούν τους Αιγιαλείς να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνδικαλιστή, να εμποδίσουν όλοι μαζί και να παγώσουν τις διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης του Ασπρούκου Απόστολου. Να παραμείνουν οι 27 πεπειραμένοι με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου που τελούν υπό απόλυση  στο τέλος του μήνα, καθώς επίσης και υγειονομικοί, μόνιμοι και επικουρικοί, που βρίσκονται σε αναστολή, να επιστρέψουν στην εργασία τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr