background img
banner
banner

Συμπαράσταση με λύπη και αγωνία στον λαό της Ουκρανίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Λύπη και αγωνία για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος ΕλληνοΣερβικής, Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας και τα μέλη του στην Ελλάδα, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει τις ρίζες του στην Ανατολική Αιγιάλεια. Ο Σύνδεσμος, κάνοντας αναφορά στις ανθρώπινες απώλειες που έχουν βυθίσει στη θλίψη όλο τον πλανήτη, μέσα σε λίγες γραμμές «βροντοφωνάζει»: «Όχι στον πόλεμο». Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος ΕλληνοΣερβικής, Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας, τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πλούσια δράση φέρνοντας τους τρεις ομόθρησκους λαούς πιο κοντά.

Με αφορμή τον πόλεμο, τονίζει τα εξής: ΄΄Συμπαριστάμεθα με πολλή λύπη και αγωνία στους δοκιμαζόμενους ομόδοξους αδελφούς μας στην Ουκρανία και σε όλα τα μέλη μας στις πόλεις που βρίσκονται, οι οποίοι αντιμετωπίζουν έναν άδικο πόλεμο από την ομόδοξη Ρωσία, ο οποίος βλάπτει την ανεξαρτησία τους, την Δημοκρατία αλλά και αυτή τη ζωή τους που είναι δώρο του Θεού. Καταστρέφονται πολιτιστικές δομές, κατοικίες και λοιπές κτηριακές εγκαταστάσεις, το όμορφο περιβάλλον του Ουκρανικού Έθνους και χάνουν τη ζωή τους άδικα ανύποπτοι, μικρά αθώα παιδιά, πολίτες, αλλά και στρατιώτες΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Ως Πολιτιστικός φορέας που δραστηριοποιήθηκε πολλές φορές στη χώρα αυτή τα τελευταία είκοσι έτη, σε διάφορους τομείς, βροντοφωνάζουμε μαζί με τα μέλη μας στην Ελλάδα: «ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!!! ΣΤΟΠ ΠΟΛΕΜΟΣ!!! ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr