background img
banner
banner

Υιοθεσία αδέσποτων σκυλιών της Αιγιάλειας στην Αθήνα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΕ «ΗΜΕΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ» ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΣΙ

Τεράστιο αγώνα για την υιοθεσία αδέσποτων σκυλιών πραγματοποιεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας ώστε και να τους εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες ζωής και ασφαλές περιβάλλον και να περιορίσουν την αναπαραγωγή τους. Έτσι, μετά τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να βρουν «σπιτικό» τα αδέσποτα στην περιοχή, βγαίνουν και εκτός… συνόρων δήμου, προσφέροντας στα συμπαθή τετράποδα τη δυνατότητα να έχουν μία καλύτερη τύχη…

Είναι γνωστές οι δράσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου όπου και στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει ημέρες υιοθεσίας, εκθέτοντας κουτάβια σε δημόσιους χώρους ώστε να υιοθετούνται όπως ο νόμος ορίζει κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες. Επιπλέον και μεμονωμένα, κυρίως μέσω του διαδικτύου, χαρίζονται αδέσποτα σε ανθρώπους που εκτιμάται πως θα τους συμπεριφερθούν όπως πρέπει. Δεν έχουν όμως όλες οι προσπάθειες το ίδιο αποτέλεσμα ούτε και όλα τα ζώα την ίδια ανταπόκριση. Έτσι, κάποια από αυτά ταξίδεψαν για την πρωτεύουσα πριν από λίγες ημέρες, εκεί όπου δήμος Αιγιαλείας και «Φιλαράκια» πραγματοποίησαν ημέρα υιοθεσίας σε κεντρικό σημείο.

Με στόχο να βρεθούν ασφαλείς κατοικίες και… ζεστές αγκαλιές

Τη δράση και τη μεταφορά των ζώων στην Αθήνα ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος της Επιτροπής για τα αδέσποτα του δήμου Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται άψογα με τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλο ζήλο έτσι ώστε να εξευρεθεί μία ασφαλής κατοικία για όλα τα αδέσποτα.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ΄΄πραγματοποιήσαμε ημέρα υιοθεσίας στο Εμπορικό Κέντρο Χολαργού και μπορώ να πω πως υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση αφού έγιναν υιοθεσίες από ανθρώπους που έδειξαν πως πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται τα ζώα. Μάλιστα, μεταξύ των σκυλιών που μεταφέραμε, ήταν και δύο φοβικά, τα οποία δύσκολα θα υιοθετούνταν, παρόλα αυτά το ενδιαφέρον που υπήρξε ήταν πολύ θετικό, πράγμα που μας κάνει να επαναλάβουμε την προσπάθεια΄΄.

Κάπως έτσι, η δράση δεν σταματάει εδώ. ΄΄Την προσεχή Κυριακή θα συμμετάσχουμε στην ημέρα υιοθεσίας που διοργανώνει ο δήμος Αμαρουσίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Θα μεταφέρουμε εκεί σκυλιά που δεν φάνηκαν τυχερά στην Αιγιάλεια να βρουν μία «αγκαλιά» κι ελπίζουμε αυτό να συμβεί εκεί΄΄, τόνισε ο κ. Φραγκονικολόπουλος, επισημαίνοντας πως ΄΄μπροστά στον συνολικό αριθμό των αδέσποτων που υπάρχουν στην περιοχή, αυτές οι προσπάθειες ίσως να μοιάζουν σαν μια… τρύπα στο νερό. Όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ θετικές όταν έχουν αποτέλεσμα, διότι και γλιτώνουμε τα ζώα από τους κινδύνους και τις κακουχίες που υπάρχουν στον δρόμο αλλά και μειώνουμε τις αγέλες και τον πολλαπλασιασμό τους΄΄.

΄΄Με σύνθημα το «δεν αγοράζω σκύλο, υιοθετώ και σώζω μια ζωή!» συνεχίζουμε την προσπάθεια, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους τετράποδους φίλους μας΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr