background img
banner
banner

Υπόμνημα στον πρωθυπουργό και συνάντηση με εκπροσώπους των Ρομά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις περιπολίες, τις εξιχνιάσεις υποθέσεων και τις συλλήψεις δραστών από τους αστυνομικούς, βάσει της κείμενης νομοθεσίας έδωσαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέλευσης στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας, αναφορικά με την παραβατικότητα μειονοτικών, οι διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Βασίλης Ροδόπουλος και Ασφαλείας Παρασκευάς Μασούρας.

Κάλεσαν δε τους πολίτες να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και να καταγγέλλουν όλες τις παραβατικές συμπεριφορές, βοηθώντας έτσι το έργο των αστυνομικών. Επίσης, τόνισαν πως με τη δεδομένη δύναμη σε ανθρώπινο δυναμικό γίνεται η βέλτιστη προσπάθεια.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας σημείωσε πως στην περιοχή επικρατεί φόβος, απογοήτευση στους κατοίκους και παράλληλα θράσος από τους δράστες, που με την ανεξέλεγκτη δράση τους ωθούν τους παθόντες να προτίθενται πλέον να φτάσουν σε σημεία ακραίας κοινωνικής αντίδρασης και να προχωρήσουν μόνοι τους σε κατασταλτικά μέτρα οποιασδήποτε μορφής. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, ζήτησε από τους εκπροσώπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρουν στους ανωτέρους τους την όλη κατάσταση όπως ακριβώς έχει, ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία και αποστολή σχετικού υπομνήματος που θα απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και διαλογική συζήτηση με εκπροσώπους των Ρομά της περιοχής, στο πλαίσιο διερεύνησης διαφορετικών τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου, με πρόληψη και όχι καταστολή της παραβατικότητας. «Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε σημείο οριακό. Πρέπει όλοι να συντελέσουμε στο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τρόπο νόμιμο και αποτελεσματικό και κυρίως να μην οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτο «πόλεμο» μεταξύ παθόντων και δραστών, κάτι που μόνο κακό θα κάνει σε όλους μας» κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr