background img
banner
banner

45 άτομα σιτίζονται καθημερινά στο ‘’Στέκι της Αγάπης’’

ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Το “Στέκι της Αγάπης” είναι μια ακόμα περίπτωση μεγάλης και αληθινής αγάπης της εκκλησίας και ορισμένων ιδιωτών, στην Αιγιάλεια. Παλαιότερα και επί 16 σερί χρόνια, υπεύθυνος ήταν ο π. Ανδρόνικος ενώ λίγο μετά ήταν “μπροστάρης” ο π. Σωτήριος.

Τα τέσσερα τελευταία έτη όμως, την δομή διαχειρίζεται ο π. Σταύρος Αναστόπουλος, ο οποίος πολλές φορές εκτελεί και χρέη… μάγειρα, όταν και όποτε χρειάζεται. Τα γεύματα που ετοιμάζονται έχουν μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις και κατηγορίες, ενώ δίδεται έμφαση σε κρέας (χοιρινό και μοσχαράκι), διάφορα όσπρια, κοτόπουλο και ψάρι, ενώ ανάλογα με την περίοδο δίδονται και τα ανάλογα φαγητά.

Το κόστος των γευμάτων αλλάζει ανάλογα το είδος και την ποσότητα που ετοιμάζεται σε κάθε περίπτωση, ενώ τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν και κάποιες δωρεές από ιδιώτες ή φορείς, οι οποίες τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί αισθητά.

Έτσι, το κόστος των φαγητών που δίδονται καθημερινά, “βαραίνει” κατά ποσοστό 95% την Ιερά Μητρόπολη, τα οποία έξοδα διαχειρίζεται ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.
Να σημειωθεί ότι, εκτός από το κυρίως γεύμα που δίδεται, υπάρχουν σαν συνοδευτικά αγαθά διάφορα φρούτα, ορεκτικά και σαλάτες ή γλυκά.

Πιο συγκεκριμένα, στην κάθε ατομική μερίδα που δίδεται, συμπεριλαμβάνεται εκτός του πιάτου της ημέρας, ψωμί και σαλάτα εποχής, χορτόπιτες ή ορεκτικά τυριών και σαν επιδόρπιο μικρά γλυκά και παστάκια. Αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση από την χρονιά του κορωνοϊού και έπειτα, είναι πως ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που ωφελούνται από την δομή της Ιεράς Μητρόπολης έχει… μειωθεί, ενώ το χιλιομετρικό εύρος των ανθρώπων έχει αυξηθεί χαρακτηριστικά.

Για να πάρει κάποιος αυτά τα φαγητά και να συμπεριληφθεί στις λίστες της δομής πρέπει να βγάλει μια ειδική κάρτα από την ίδια την Ιερά Μητρόπολη, με τα επικρατέστερα δικαιολογητικά να είναι η οικογενειακή κατάσταση του ωφελούμενου, το ετήσιο εισόδημα του και το εάν έχει άλλους πόρους για να ζήσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr