background img
banner
banner

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Αστέρας Τέμενης: Νικητής στο τοπικό ντέρμπι με την Ακράτα (66-53)

Νεύρα και αρκετή ένταση είχε το εξ΄ αναβολής τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Αστέρα Τέμενης και την Ακράτα που βρήκε τους γηπεδούχους να επικρατούν με 66-53 διατηρώντας το αήττητο στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Πιο συγκεκριμένα, το ματς… χάλασε 3΄ και 51΄΄ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου όταν ο Μαλλής εξύβρισε τους διαιτητές για φάουλ που του σφύριξαν και προκλήθηκε μικρή ένταση που όμως δεν πήρε διαστάσεις. Παρόλα αυτά οι κ.κ. Κωστής και Λιαρομμάτης αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και  απαίτησαν την παρουσία αστυνομίας για να συνεχιστεί το παιχνίδι, κάτι που έγινε με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας. Ο Μαλλής αποβλήθηκε και το ματς συνεχίστηκε χωρίς άλλα προβλήματα μέχρι το τέλος.

Η Ακράτα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς προηγούμενη στο πρώτο δεκάλεπτο με 12-21 έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μαλλή και Τσινούκα. Η σαρωτική εμφάνιση όμως του Αστέρα στην δεύτερη περίοδο ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν. Με επιμέρους σκορ 23-4 σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Άρη Ξενούλη ξέφυγε με 10 στο ημίχρονο και δεν… κοίταξε ξανά πίσω της. Στην τέταρτη περίοδο προηγήθηκε μέχρι 16 πόντους, ο 17χρονος και ιδιαίτερα ταλαντούχος Πετρόπουλος έδωσε το έναυσμα για μία τελευταία προσπάθεια της Ακράτας να γυρίσει το ματς αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 9 πόντους 2΄ πριν τη λήξη. Ο Αστέρας πέτυχε την 17η συνεχόμενη νίκη του ενώ η Ακράτα παρά την ήττα έπιασε στην τρίτη θέση Φαέθωνα Αντιρρίου και ΑΟ Δύμης διατηρώντας τις ελπίδες της για άνοδο. Το παιχνίδι στο κλειστό του Αιγίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

Να σημειωθεί ότι η Ακράτα δεν είχε στον πάγκο της τον προπονητή της Νίκο Ζίζηλα (άρρωστος) και τον αντικατέστησε ο Ανδρέας Οικονομόπουλος που εμφανίστηκε στο γήπεδο με πατερίτσες μετά την πρόσφατη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Διαιτητές: Κωστής – Λιαρομμάτης

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 35-25, 51-40, 66-53.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ: Σωτηρόπουλος 4, Δούβος 13(1), Βλάχος 5(1), Βούλγαρης, Σταθακόπουλος 14, Καρακάσης 14(3), Βαγενάς 8(1), Γκούτης 8(2), Τεμπέλης.

ΑΚΡΑΤΑ: Μαλλής 13(3), Σαχίτι 7, Βασιλάτος 3(1), Πετρόπουλος 13, Τσινούκας 13(1), Ανδρικόπουλος, Ταρνάρης, Βασιλακόπουλος, Μανωλόπουλος, Γιαννόπουλος 4, Χριστόπουλος, Γκρόσι.

Η βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

Αστέρας Τέμενης 34

ΑΕ Αγυιάς 32

Φαέθων 28

Ακράτα 28

ΑΟ Δύμης 28

ΑΕ Ροϊτίκων 25

Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ 25

Ηρακλής 24

Πανωλενειακός 24

Πυρσός 23

Διαγόρας 23

ΕΑ Παραλίας 22

Σκαγιοπούλειο 22

Κρόνος 21

Πήγασος 19


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr