background img
banner
banner

Η απορία του Μητροπολίτη και η «λευκή νύχτα» του Εμπορικού

Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου να επεκτείνει το πασχαλινό ωράριο κατά δύο ώρες την παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής, ξάφνιασε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, που εξέφρασε σε πιστούς την απορία του για την κίνηση αυτή. Το ωράριο το βράδυ της Πέμπτης 28 Απριλίου θα τραβήξει μέχρι τις 11 το βράδυ, με αποτέλεσμα η Αγρυπνία προς τιμή της Παναγίας Τρυπητής να γίνει με την αγορά ανοιχτή και ότι αυτό συνεπάγεται για την προσέλευση των πιστών στην εκκλησία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού, Λάμπης Παπαδόπουλος, εξήγησε ότι η επέκταση του ωραρίου το βράδυ εκείνο είχε ψηφιστεί και από προηγούμενες διοικήσεις και αφορούσε τη διοργάνωση «λευκής νύχτας» για προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών στην αγορά του Αιγίου.

Ο κορωνοϊός χάλασε τα σχέδια τα δύο τελευταία χρόνια και η επέκταση του ωραρίου επανήλθε με σεβασμό όμως στη γιορτή, αφού οι λατρευτικές εκδηλώσεις λόγω των έργων στο Ιερό Προσκύνημα θα γίνουν στο κέντρο του Αιγίου.

«Δε θα κάνουμε λευκή νύχτα, θα «ζωντανέψουμε» κάπως την πόλη, το βράδυ εκείνο» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού που πιστεύει ότι η ενέργεια αυτή θα λειτουργήσει υπέρ των λατρευτικών εκδηλώσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr