background img
banner
banner

Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως της Παναγίας Τρυπητής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατέστησε γνωστό προς τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή και Παναγιοσκέπαστο λαό της ότι θα εορτασθεί φέτος με πάσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, την 29η Απριλίου, Παρασκευή της Διακαινησίμου, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

28/4/ Πέμπτη: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ώρα 7.00μ.μ., Ιερά Αγρυπνία ώρα 11.00μ.μ.
29/4/ Παρασκευή: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ώρα 7.00π.μ., Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ώρα 10.45π.μ.
1/5/ Κυριακή του Θωμά: Απόδοση εορτής-Χαιρετισμοί της Παναγίας, ώρα 7.00μ.μ.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα συμμετάσχουν οι κάτωθι Αρχιερείς: ο Γέροντας πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος.

Όσον αφορά, δε, στη Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας, αυτή θα πραγματοποιηθεί ως εξής: α) πεζή: Από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης – Μητροπόλεως – Υψηλά Αλώνια, όπου θα αναπεμφθεί ΄΄Δέησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον διά την «υγείαν και ειρήνην του Σύμπαντος Κόσμου»΄΄ και εν συνεχεία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Θείος Λόγος.
β) Με όχημα (τζιπ) του Στρατού: Μητροπόλεως – Σολωμού – Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Σολιώτη – Ταξιαρχών – Τρίγωνη Πλατεία – Κλεομένους Οικονόμου – Αιγιαλέως – Ρωμανιώλη – Βασ. Κων/νου – Κλεομένους Οικονόμου – Μητροπόλεως – Φανερωμένη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr