background img
banner
banner

Ομόφωνη απόφαση για φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η αλληλεγγύη των Αιγιαλέων προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας φάνηκε από την πρώτη στιγμή κήρυξης του πολέμου, με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Αυτή τη φορά, ο δήμος Αιγιαλείας στρέφεται στη φιλοξενία προσφύγων από τη χώρα, εφόσον βέβαια χρειαστεί.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Αιγάλεια με μέριμνα του δήμου.

Η εισήγηση ανήκε στην αντιδήμαρχο Πρόνοιας & Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, η οποία ανέφερε: «Ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία οδήγησε γυναικόπαιδα και άμαχο πληθυσμό, ανάμεσά τους και πολλούς ομογενείς, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εν μια νυκτί, καθιστώντας τους πρόσφυγες. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δοκιμασίας, οφείλουμε όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας και να εκφράσουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Ήδη, το πρώτο βήμα, από τη μεριά μας, έγινε με τη διαδικασία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί. Ως αντιδήμαρχος του Τμήματος, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης και προκειμένου ο δήμος – στο βαθμό των δυνατοτήτων του – να είναι έτοιμος να συνδράμει, αν χρειαστεί, στη φιλοξενία προσφύγων που τυχόν μεταφερθούν στην περιοχή μας, αποφασίζουμε τη συνδρομή του δήμου για την φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία».

Η απόφαση που ελήφθη αφορά τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία και την κάλυψη δαπανών εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας, για τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr