background img
banner
banner

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύμβαση

ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – Η ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «GLOBILED Μ.ΕΠΕ – CHIOS ENERGY SMART APPLICATIONS» ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Ε.

Το Πρακτικό 2 ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στον δήμο Αιγιαλείας», ενέκρινε στη χθεσινή τακτική συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών των δύο υποψήφιων εταιρειών, μέσω της οποίας αναδεικνύεται ως προσωρινός μειοδότης για την υπηρεσία, ο οικονομικός φορέας Ένωση Εταιρειών «GLOBILED Μ.ΕΠΕ – CHIOS ENERGY SMART APPLICATIONS».

Η δημοτική αρχή προχωρά με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες ώστε να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για την ανάθεση της εν λόγω υπηρεσίας, με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει στη συνεδρίαση της Ο.Ε. την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους για τον δήμο και την αντιπολίτευση να αντιδρά.

Φωτό Αρχείου

Κατά πλειοψηφία και με αντιδράσεις

Συγκεκριμένα, τη στιγμή συζήτησης του εν λόγω θέματος, δεν παρίσταντο εκπρόσωποι της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» ενώ η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», μέλος της Ο.Ε. Βάσω Ψυχράμη καταψήφισε την εισήγηση, όπως άλλωστε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.», μέλος της Επιτροπής Γιώργος Κουβαράς. Βεβαίως, το πρακτικό 2 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των μελών της δημοτικής αρχής.

΄΄Ενώ όλη η Ελλάδα βοά για το θέμα αυτό της οικονομικής απομύζησης δημοτικών ταμείων στο «όνομα» της ενεργειακής αναβάθμισης, κι ενώ επί δημαρχίας Θ. Παναγόπουλου δεν ψήφισαν κάποιοι δικοί του άνθρωποι το θέμα, λέγοντας ότι τα 4,5 εκατ. είναι πολλά, τώρα με τα 12 εκατ. ευρώ εγκρίνουν κι ο δήμαρχος συνεχίζει να μην… βάζει μυαλό. Ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του΄΄, σχολίασε η κ. Ψυχράμη που εξ αρχής δήλωσε αντίθετη στην ανάθεση της εν λόγω υπηρεσίας, θεωρώντας βέβαιο πως θα προκαλέσει τεράστια αύξηση τελών εις βάρος των πολιτών.

Στα 10.878.993,54 € η οικονομική προσφορά της εταιρείας που επελέγη

Η οικονομική προσφορά της «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «GLOBILED Μ.ΕΠΕ – CHIOS ENERGY SMART APPLICATIONS», παρουσιάστηκε πιο συμφέρουσα δηλώνοντας πως μπορεί να εκτελέσει το έργο με 8.773.381,89 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, έναντι 9.030.069,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ που δήλωσε η «ΑΚΤΩΡ Facility Management Διαχείριση και Συντήρηση κτιρίων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Εκτιμήθηκε το μικρότερο υποβληθέν προσφερόμενο συνολικό κόστος για τον δήμο, που προκύπτει από το άθροισμα του συνολικού οικονομικού οφέλους του αναδόχου και του συνολικού κόστους ενεργειακής κατανάλωσης του δήμου. Έτσι η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου την ανάδειξη της Ένωσης Εταιρειών «GLOBILED Μ.ΕΠΕ – CHIOS ENERGY SMART APPLICATIONS», ως προσωρινού αναδόχου της υπηρεσίας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», με συνολική βαθμολογία 119,30 και Οικονομική Προσφορά 10.878.993,54 € με ΦΠΑ 24%. Σημειωτέον ότι η βαθμολογία της δεύτερης εταιρείας ήταν 111,37.

Το επόμενο… βήμα θα είναι να κληθεί από τον δήμο ο προσωρινός ανάδοχος να υποβάλει τα δικαιολογητικά κατακύρωσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη διακήρυξη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr