background img
banner
banner

«Χείρα βοηθείας» από το κράτος στον δήμο για τα αδέσποτα

48.600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Το «βαρύ φορτίο» της διαχείρισης των αδέσποτων σηκώνει ο δήμος Αιγιαλείας, συνεπικουρούμενος από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, αρμοδιότητα διόλου εύκολη, κυρίως από τη στιγμή που τα αδέσποτα σκυλιά αυξάνονται και πληθύνονται, εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων…

Πλην όμως, μέσω των προγραμμάτων που «τρέχουν» υπάρχει πρόβλεψη και ο δήμος σκοπεύει να επωφεληθεί και για τη δημιουργία οργανωμένου χώρου προσωρινής φύλαξης.
Ως τότε όμως, επωφελείται της χρηματοδότησης που εξασφάλισε από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» και η οποία προορίζεται για την φροντίδα των ζώων που διαβιούν στον δρόμο, αλλά και τις επεμβάσεις που σταματούν τον πολλαπλασιασμό τους.

Πρόκειται για την «Προμήθεια λοιπού πάγιου εξοπλισμού για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αιγιαλείας» και την εκτέλεση της υπηρεσίας με τίτλο: «Στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (ν. 4830/2021) – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ΄΄είχαμε υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών και εγκρίθηκε. Έτσι ο δήμος μας θα αποδεχθεί χρηματοδότηση ύψους 24.300€ για δράσεις που αφορούν στην προμήθεια λοιπού πάγιου εξοπλισμού και χρηματοδότηση ύψους 24.300€ κάθε είδους δαπάνη που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των δήμων που απορρέουν από το ν. 4830/2021΄΄.

Πώς θα αξιοποιηθούν

΄΄Δηλαδή, το ένα κονδύλι αφορά τον εξοπλισμό που χρειάζεται το συνεργείο για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Περιλαμβάνονται χρηστικές συσκευές, ρουχισμός και ανθρώπινος εξοπλισμός, ενώ η άλλη χρηματοδότηση αφορά το πρόγραμμα για τις στειρώσεις που τελούνται στον δήμο και περιλαμβάνουν φαρμακευτικό υλικό και διάφορα εξαρτήματα για τέτοιου είδους δράσεις΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Φραγκονικολόπουλος και κατέληξε: ΄΄Ήδη έχει γίνει η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή, θα γίνει και από το Δημοτικό Συμβούλιο και εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για τη φροντίδα των αδέσποτων της περιοχής μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr