background img
banner
banner

Βυθίστηκε σκάφος στον λιμενίσκο του Ι.Ν.Ο.Α. | ΦΩΤΟ

ΑΝΕΛΚΎΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ

«Μάχη» ώστε να προλάβουν τη βύθιση ενός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στον λιμενίσκο του Ι.Ν.Ο.Α. –Άγιος Νικόλαος, έδωσαν σήμερα από τις 6.25 το πρωί Πυροσβεστική και Λιμενικό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το αλιευτικό ακούμπησε στον πυθμένα της θάλασσας καθώς δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί το σημείο εισροής υδάτων, ωστόσο με ιδιωτικό γερανό έγινε η ανέλκυση και πλήρης ανύψωσή του, διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από τις 10.00π.μ.

Το σκάφος με την ονομασία «Άγ. Ανδρέας» Σ. Ισθμίων, ιδιοκτησίας Ε.Θ. του Α. είχε ελλιμενιστεί στον λιμενίσκο του Ι.Ν.Ο.Α. και δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα τουλάχιστον ως τις 3.00 τα ξημερώματα που αποχώρησε από αυτό η ιδιοκτήτριά του, όπως η ίδια κατέθεσε. Λίγο μετά τις 6.00 το πρωί ειδοποιήθηκαν Πυροσβεστική Υπηρεσία και Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου. Καταφθάνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε στο εσωτερικό του μεγάλη ποσότητα ύδατος που αυξανόταν διαρκώς.

Στο σημείο βρισκόταν και η παθούσα, ενώ η Πυροσβεστική με τριμελές πλήρωμα επιχειρούσε άντληση των υδάτων με αρνητικά αποτελέσματα καθόσον ήταν αδύνατος ο εντοπισμός του σημείου εισροής και το σκάφος είχε ακουμπήσει στον πυθμένα της θάλασσας. Εκ μέρους της ιδιοκτήτριας κλήθηκε ιδιωτικός γερανός και το αλιευτικό ήρθε στην επιφάνεια.

Την προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου, ενώ ευτυχώς δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr