background img
banner
banner

Ειρηνική διαδήλωση και… δυναμική κινητοποίηση

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η ομόθυμη απόφαση δήμου, συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας να αγωνιστούν σαν… μία γροθιά για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου στη σύσκεψη δήμου και φορέων στο «Πολύκεντρο», αλλά οριστικοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο, έτσι ώστε να αποτραπεί η ενδεχόμενη υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος – «ταφόπλακα» του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο.

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτή η πρόταση του αντιδημάρχου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου για πραγματοποίηση κινητοποίησης την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ. Θα πρόκειται για συγκέντρωση στα Υψηλά Αλώνια με μία ομιλία και μουσική εκδήλωση – συναυλία. Απαραίτητη προϋπόθεση, το κλείσιμο των καταστημάτων και η διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μητροπόλεως. Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν να ενημερώσουν τα μέλη των σωματείων – συλλόγων τους έτσι ώστε να συμμετάσχουν μαζικά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να μεταφέρει πως θα εκφράσει στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου την αναγκαιότητα να κλείσουν όλα τα καταστήματα της πόλης για μία ώρα. Αποφασίστηκε ακόμη κινητοποίηση το απόγευμα της Παρασκευής 1η Ιουλίου, με συνάντηση σε συγκεκριμένα σημεία και μαζική μετάβαση στα διόδια του Ελαιώνα για διανομή φυλλαδίων.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι εξής εκπρόσωποι από Συλλόγους και φορείς: ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη και Κώστας Μεσάζος αντίστοιχα, εκ μέρους της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας οι Μιχάλης Σκαρμούτσος και Αλέξης Χατζηαποστόλου, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αιγιαλείας Φίλιππος Δεληγεωργόπουλος, η συντονίστρια Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας Τασία Σταυροπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θόδωρος Κακός, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος, πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς, μέρος του Σωματείου Ταξί ο Άγγελος Γαλιάτσος κ.ά,

Η δυναμική του ενιαίου μετώπου

΄΄Κινητοποιούμαστε δυναμικά, προκειμένου να αποτραπεί να υπογραφεί το Π.Δ. μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη όπου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες όταν και θα έχουμε την επιβεβαίωση ότι αυτό που είχε αναρτηθεί για το 5% των υποψηφίων δεν θα έχει αλλάξει και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό με έδρα το Αίγιο. Αν ξεπεράσουμε την 30ή Ιουνίου, το Τμήμα θα παραμείνει. Εάν υπογραφεί το Π.Δ. θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Αποφασίστηκε ακόμη, από το πρωί του Σαββάτου η προβολή βίντεο με το αίτημα της Αιγιάλειας και τα επιχειρήματα για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας, στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, τόνισε: ΄΄Δίνουμε μία μάχη πολύ σκληρή και δυνατή παρότι είναι άνιση καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υπηρετήσει την άποψη της υπηρεσίας. Δίνουμε μία μάχη μαζί με την κοινωνία απέναντι σε όλους. Μέχρι τώρα έχουμε κερδίσει σε επίπεδο καθυστερήσεων, δεν έχει δημοσιευθεί το Π.Δ. είναι θέμα ημερών να το κρατήσουμε, άρα δεν επελέγη τυχαία η ημερομηνία. Αν το κρατήσουμε θα έχουμε κερδίσει σε προσωρινή βάση, αυξάνονται γεωμετρικά οι ελπίδες μας να μην φύγει από την πόλη. Έχει σημασία να υπάρχει μαζικότητα στις κινητοποιήσεις, εγκρίθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει, έχουμε ομοφωνία από τις άλλες παρατάξεις, έχοντας ένα ενιαίο μέτωπο μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε δυνατοί και να επιτύχουμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr