background img
banner
banner

Πυρκαγιά καίει δασική περιοχή στη θέση Στόλος κοντά στον Τσιβλό

Μεγάλη επιχείρηση για να κατασταλεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα Τετάρτη σε δασική περιοχή στη θέση Στόλος κοντά στον Τσιβλό στην ορεινή Ακράτα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της νύχτας, πήρε διαστάσεις κυρίως εξαιτίας του ότι εκδηλώθηκε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Επιχειρούν η Ειδική Ομάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) με 8 άτομα δασοκομάντος, ένα ελικόπτερο ρίχνει νερό από αέρος, ενώ στη «μάχη» της δασοπυρόσβεσης έχουν ριχτεί και δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου με μεγάλο αριθμό ανδρών. Συμμετέχουν ακόμη μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «Αχαιός» και υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγίου. Την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου Επιπυραγός Γιώργος Κολοκοτσάς, ενώ συμμετέχει και ο Πυραγός Ανδρέας Ζαφειρόπουλος του Π.Κ. Ακράτας.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και το σημείο που καίει είναι στα δυτικά της λίμνης Τσιβλού αλλά σε αρκετή απόσταση.

Σήμερα το πρωί πάντως, εξαιτίας των κεραυνών εκδηλώθηκε κι άλλη μία φωτιά, στη Δ.Ε. Διακοπτού, στο όρος Μαραθιά κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, πάνω από τα Ζαχλωρίτικα, η οποία ωστόσο δεν άργησε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, καίγοντας μικρή έκταση δάσους χαμηλής βλάστησης. Στο σημείο επιχείρησε η Π.Υ. Αιγίου με 3 οχήματα και 7 άνδρες που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χωρίς να επεκταθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr