background img
banner
banner

Συνεργασία και συντονισμός για την απομάκρυνση των παράνομων από τη λαϊκή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους χώρους της λαϊκής αγοράς μπήκε στο… τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των νόμιμων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λαϊκής στο Αίγιο και της δημοτικής αρχής. Στη συνάντηση με το Σωματείο Εμπόρων Βιομηχανικών Ειδών χθες στο γραφείο δημάρχου, αποφασίστηκε συντονισμός και έλεγχοι ούτως ώστε να παταχθεί το παραεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία Σάββατα παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο να στήνονται καρότσια και πάγκοι από μη έχοντες άδεια ενώ όταν τους ζητείται από τους νόμιμους να απομακρυνθούν, δημιουργούνται εντάσεις και φασαρίες. Το Σωματείο ζητά προφύλαξη τόσο από τον δήμο με την τήρηση της νομιμότητας, όσο και από την αστυνομία.

Ο δήμος θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη νομιμότητα

Αυτά ήταν και τα αιτήματα που εκφράστηκαν χθες από τους εκπροσώπους του σωματείου, στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν πως από το ερχόμενο Σάββατο η δημοτική αστυνομία θα είναι παρούσα, ενώ και ο αντιδήμαρχος θα είναι στον χώρο. Ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι ο δήμος δεν είναι αρμόδιος να πατάξει τις παραβατικές συμπεριφορές και να βεβαιώσει ποινικά πρόστιμα, παρά μόνο διοικητικά, σε περίπτωση που υπάρξουν παραβατικές συμπεριφορές.

Θα μελετηθούν οι νέες διατάξεις του νόμου

Όπως ανέφερε στo protionline.gr μετά τη συνάντηση, ο κ. Φραγκονικολόπουλος, ΄΄είχαμε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων των βιομηχανικών προϊόντων και η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουμε την αίτηση που είχαν καταθέσει προ μηνός και που αφορούσε τις νέες διατάξεις του νόμου περί των αποστάσεων των πάγκων μεταξύ τους, το ωράριο λειτουργίας ή άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την νομιμότητα των εμπορικών δραστηριοτήτων ή τις ρυθμίσεις της υπαίθριας αγοράς΄΄.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη των νόμων περί υπαίθριων αγορών και το τι ισχύει σε γενικότερο πλαίσιο, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις συγκεκριμένες.

Στην… πρίζα ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία

Έπειτα από την συνάντηση μεταξύ των αιρετών και των εκπροσώπων των εμπόρων, άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ για τις λεπτομέρειες της συνάντησης σε πλαίσιο επιτήρησης των χωρών της λαϊκής, τα οποία με την σειρά τους ενημέρωσαν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να έχουν μια κοινή “πλεύση” συμπεριφοράς απέναντι στην μειονότητα που τις τελευταίες φορές λειτουργίας της αγοράς, έφερε προβλήματα και αναστάτωση.

Αυτό που αποφασίστηκε σε πρώτη φάση και μέχρι να μελετηθεί η αίτηση των εμπορικών καταστημάτων σε νομικό πλαίσιο, είναι να αυξηθεί η επιτήρηση των χωρών, ενώ το “παρών” θα δώσει και ο αντιδήμαρχος από νωρίς το πρωί το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να βρεθεί μια πρακτική λύση και να αντιμετωπιστεί η έξαρση του φαινομένου των τελευταίων εβδομάδων.
Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκονικολόπουλος επισήμανε ότι ΄΄αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάψει να γίνεται αυθαίρετη χρήση πάγκων από μη νόμιμους μικροπωλητές και εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας, σαν δημοτική αρχή. Αυτό που προέχει είναι να σταματήσουν να στήνουν παράνομα στους γύρω δρόμους και να προκαλούν πάσης φύσεως προβλήματα στους νόμιμους πωλητές. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν μια παραβατικότητα και μια προκλητική συμπεριφορά, που δεν ενοχλεί μόνο τους εμπόρους αλλά και τους πελάτες της αγοράς. Γι’ αυτό και εμείς προσανατολιζόμαστε στο εξής, να υπάρχουν μόνο οι νόμιμοι έμποροι. Κάποιοι από αυτούς όχι μόνο καταλαμβάνουν παράνομα χώρους της λαϊκής και των γύρω δρόμων, αλλά συμπεριφέρονται και με έναν τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr