background img
banner
banner

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Από τις 24 Σεπτεμβρίου αρχίζει ο «μαραθώνιος»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα μπουν στα γήπεδα οι ποδοσφαιριστές για την πρώτη επίσημη παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, το οποίο φέτος θα λειτουργήσει σε δυο ομίλους των 13 ομάδων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα αναμετρηθούν τα δυο πρώτα σωματεία των δυο ομίλων (4 ομάδες) σε διπλούς αγώνες, από τους οποίους οι νικητές θα παίξουν τελικό σε ουδέτερο γήπεδο για τον τίτλο και την συμμετοχή στους ομίλους για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Από την Αιγιάλεια δυο θα είναι οι εκπρόσωποι για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, αντί των 3 σωματείων της περιοχής μας που διέθετε την περυσινή περίοδο η Α΄ κατηγορία.

Έφυγαν για την Β΄ κατηγορία Θύελλα Αιγίου και ΑΕ Καλαβρύτων, παρέμεινε η ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας, στην οποία ήρθε να προστεθεί από την Γ΄ Εθνική ο Παναιγιάλειος.

Ποιες 13 ομάδες θα στελεχώσουν τον 2ο όμιλο

Με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια που καθορίζουν στην συμμετοχή των σωματείων στους δυο ομίλους, Παναιγιάλειος και Αιγείρα / Ακράτα θα έχουν ιδιαίτερα δύσκολο έργο στον πρωταθλητισμό και θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου για να διεκδικήσουν τις δυο πρώτες θέσεις που θα οδηγήσουν στα playoff και την κατάκτηση του τίτλου.

Οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τους δυο εκπροσώπους της Αιγιάλειας είναι ιδιαίτερα ισχυρές, με τις περισσότερες να έχουν ξεκινήσει δυνατές προσθήκες στο ρόστερ τους έχοντας κατά νου την άνοδο και κάποιες άλλες την παραμονή.

Τα δυο σωματεία της Αιγιάλειας πλαισιώνονται από: Άρη Πατρών, Εθνικό Πατρών, Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, Αετό Πατρών, Νίκη Προαστείου, Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Απόλλωνα Εγλυκάδας, Δρέπανο, Πανιώνιο / Αχιλλέα, Πάτρα 2005 και Πήγασο.

Νωρίς για φαβορί

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου το μεταγραφικό παζάρι θα είναι στα φόρτε του. Από τώρα κάποιοι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές έχουν βρει στέγη σε κάποια άλλη ομάδα, η μεγάλη δραστηριότητα όμως αναμένεται από την 1η Αυγούστου που θα ξεκινήσουν και επίσημα οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών.

Υπάρχουν ωστόσο σωματεία που έχουν επιδείξει μεγάλη δυναμική από την προηγούμενη περίοδο και φυσικά θα παρουσιάσουν περισσότερα πράγματα με κάποιες προσθήκες που σχεδιάζουν στο ρόστερ τους.

Από τώρα μπορούμε να κατατάξουμε στην μάχη του πρωταθλητισμού τον Άρη Πατρών, τη Νίκη Προαστείου, τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, τον Εθνικό Πατρών. Ομάδες που θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα τον Παναιγιάλειο και την Αιγείρα / Ακράτα.

Αρχές Αυγούστου ξεκινούν προετοιμασία

Ο Παναιγιάλειος σύμφωνα με τον προπονητή Φίλιππο Σχοινά, θα ξεκινήσει την προετοιμασία του στις 4 Αυγούστου.
Η ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας είχε ανακοινώσει την έναρξη προετοιμασίας για την 1η Αυγούστου, με την προϋπόθεση ότι το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα είχε πρεμιέρα 17-18 Σεπτέμβρη. Τώρα που η ΕΠΣ Αχαΐας ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη στις 24-25/09, ο προπονητής Λεωνίδας Κατσαρέλιας θα αρχίσει την προετοιμασία μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Μόνο ανανεώσεις έχει ανακοινώσει η ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας

Να συμπληρώσει τις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί στο ρόστερ ασχολείται μεθοδικά η διοίκηση της ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας, αφού όπως διαρρέει εκ των έσω, οι στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί και για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι θα πάει και πάλι ψηλά το μπάτζετ, αφού οι επαφές κινούνται σε γνωστά ονόματα έμπειρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα στελεχωθούν και με κάποιους νεαρούς, καθώς και με τους παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα από το περυσινό ρόστερ.

Μέχρι τώρα έχουν ανανεώσει συνεργασία οι ποδοσφαιριστές: Άλκης Τσούρας, Μίλτος Καλέλλης, Δημήτρης Μαγγίνας, Χρήστος Οικονόμου, Γιώργος Κυρίκος και Νίκος Τσίμπιτσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr