background img
banner
banner

Νέα οικολογική και καινοτόμα δράση για αδέσποτα και περιβάλλον

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ενώνουν δυνάμεις αντιδημαρχίες Ποιότητας Ζωής και Καθαριότητας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες, τόσο για τα ζώα (αδέσποτα και δεσποζόμενα) όσο και για το περιβάλλον. Το Σαββατοκύριακο διοργανώνονται ανοιχτές δράσεις φιλοζωίας και υιοθεσίας σε Αίγιο και παραλία Συλιβαινιωτίκων, ενώ παράλληλα, ο δήμος Αιγιαλείας υλοποιεί πρόγραμμα στήριξης των δημοτών ώστε να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους από δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, δύο υπέροχες ανοιχτές δράσεις φιλοζωίας και υιοθεσίας διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αιγιαλείας, οι Αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής και ο “Λαμπ-Οίκος”. Το Σάββατο 16 Ιουλίου, από τις 7 έως τις 9.30μ.μ. στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο και την Κυριακή 17 Ιουλίου, από τις 7 έως τις 9.30μ.μ. στην πλατεία Παραλίας Συλιβαινιωτίκων Ακράτας, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν, θα αγαπήσουν και θα προσεγγίσουν όμορφα και χαριτωμένα αδεσποτάκια, με την ευχή να υιοθετηθούν και να βρουν στέγη και πολλή αγάπη.

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν: Παρουσίαση της νέας οικολογικής και καινοτόμου δράσης του Δήμου Αιγιαλείας, ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους, δωράκια για τα παιδιά αλλά και τους τετράποδους φίλους μας, μουσική και πολλά άλλα…

«Μην “αγοράζεις” τετράποδο συντροφάκι. Έλα να υιοθετήσεις ένα από τα δεκάδες αδεσποτάκια, που θα σου το ξεπληρώσουν με απέραντη αγάπη και πολλά-πολλά χάδια!», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας.

Θα διανέμονται φτυαράκια για τα περιττώματα των ζώων

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και πρόεδρους της πενταμελούς Επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, σημείωσε: ΄΄Το Σαββατοκύριακο έχουμε προγραμματίσει ενδιαφέρουσες δράσεις στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο και στην παραλία των Συλιβενιωτίκων στην κεντρική πλατεία, που θα γίνουν σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας. Η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων θα βρίσκεται στις επάλξεις, με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος, να γνωρίσουν οι δημότες, το πώς διαχειριζόμαστε τα κατοικίδια ζώα και την συμπεριφορά τους στους δημόσιους χώρους΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Φραγκονικολόπουλος μίλησε για την καινοτόμα δράση του δήμου, που σκοπό έχει να πάψουν να υπάρχουν περιττώματα ζώων σε δρόμους και δημόσιους χώρους.
Όπως λέει, ΄΄σε δεκαπέντε επιλεγμένα σημεία του δήμου, θα υπάρχουν διαθέσιμα αυτοσχέδια “φτυαράκια” τα οποία θα παρέχει εντελώς δωρεάν ο δήμος Αιγιάλειας, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, να γίνονται ακόμα πιο υπεύθυνοι με τα ζωάκια τους. Αυτή την παροχή, μπορούν να την έχουν όλοι όσοι έχουν δεσποζόμενα ζωάκια, αλλά και όσοι εθελοντικά θέλουν να συμβάλλουν στην καθαριότητα του τόπου από ζωάκια που είναι αδέσποτα. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος “Τα Φιλαράκια” είναι στο πλευρό μας και συμμετέχει δραστικά. Ο δήμος παραχωρεί αυτά τα έξυπνα “φτυαράκια” προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της ποιότητας ζωής που όλοι επιθυμούμε να έχουμε΄΄.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος προχώρησε σε ανάθεση της διαδικασίας. Η δαπάνη για την προμήθεια συστήματος περισυλλογής περιττωμάτων ζώων του δήμου Αιγιαλείας, ανέρχεται σε 4.929 ευρώ, με Φ.Π.Α. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους και έχει εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό. Ο χρόνος παράδοσης της κάθε παραγγελίας ορίζεται για χρονικό διάστημα πέντε ημερών από την έγγραφη εντολή των Υπηρεσιών.

Αναγκαία η ενεργοποίηση εθελοντών

Πόσο σημαντική είναι όμως η ευαισθητοποίηση όλων; Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής επισημαίνει: ΄΄Η συμμετοχή των εθελοντών σε αυτές τις δραστηριότητες, είναι πολύ σημαντική σε κάθε περίπτωση. Ο δήμος Αιγιάλειας τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για περισσότερο ενδιαφέρον από τους κατοίκους του δήμου, σε επίπεδο εθελοντικής συμμετοχής. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος σε ανάλογη… έκκληση, ζήτησε ήδη την ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για τα αδέσποτα ζώα, καθώς οι ανάγκες είναι απόλυτα αυξημένες και δεν υπάρχουν χέρια… προσφοράς. Η αντιδημαρχία, κάνει έκκληση σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, ώστε να δοθεί μια “χείρα βοηθείας” στον σύλλογο που εποπτεύει τα αδέσποτα του δήμου΄΄.

Ουδέν νεότερον για το καταφύγιο

Τέλος, ο κ. Φραγκονικολόπουλος ρωτήθηκε και για το θέμα της δημιουργίας καταφυγίου, απαντώντας: ΄΄Η μελέτη για το καταφύγιο έχει γίνει, έχουμε υποβάλει την σχετική πρόταση λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα και… περιμένουμε. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ειδοποίηση, παρ’ όλο που ο αρχικός χρόνος που μας είχαν πει ότι θα χρειαστεί το υπουργείο ήταν περίπου 20 ημέρες. Εμείς έχουμε καταθέσει τον φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις λεπτομέρειες και βρισκόμαστε σε αναμονή΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr