background img
banner
banner

Οι «ήρωες» της Αγίας Λαύρας | ΦΩΤΟ

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Συμπληρώθηκαν σχεδόν 2,5 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν τα… έργα ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας και το κεντρικότερο σημείο της πόλης παραμένει έρμαιο της αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, για το ποιος ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο για τις καθυστερήσεις και την τραγική κατάσταση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται. Και όπως όλα δείχνουν το “σήριαλ” θα παιχτεί σε πολλές ακόμη συνέχειες μετά και την πρόσφατη απόρριψη της προσφυγής που κατέθεσε η δημοτική αρχή, από την Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οι μεγάλοι χαμένοι της παρατεταμένης διακοπής των εργασιών δεν είναι άλλοι από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός και πέριξ της πλατείας, καθώς βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να συρρικνώνονται όλο και περισσότερο με το “λουκέτο” να βρίσκεται περισσότερο από ποτέ “προ των πυλών”.

Ωστόσο, μιλώντας, κάποιοι εξ΄ αυτών, στo protionline.gr αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους που συνεχίζουν να τους στηρίζουν, τους οποίους μάλιστα αποκαλούν .. ήρωες που συνεχίζουν να παραμένουν θαμώνες των καταστημάτων εστίασης που διατηρούν στο χώρο.

“Εμάς, η πολιτική κόντρα που έχουν οι παρατάξεις δεν μας αφορά, όπως δεν αφορά όλους τους πολίτες του Αιγίου και της Αιγιάλειας γενικότερα.
Εμείς βλέπουμε ότι οι απώλειες των τζίρων μας είναι μεγάλες, και επιπλέον γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από τον κόσμο της πόλης και τους επισκέπτες για την εικόνα ντροπής που παρουσιάζει το κέντρο της. Παρ΄ όλα αυτά και ειδικά τώρα το καλοκαίρι υπάρχει κόσμος που προτιμά να απολαμβάνει τον καφέ ή το φαγητό του με φόντο όλο αυτό το άσχημο σκηνικό και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε και ήρωες για αυτήν τους την επιλογή. Και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε όσο μπορούμε να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και πιο προσιτές τιμές.

Ελπίζοντας κάποια στιγμή να τελειώσει όλο αυτό και το κέντρο της πόλης να αποκτήσει ξανά ένα ανθρώπινο πρόσωπο και αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες σύντομα να αποτελούν ένα μακρινό κακό παρελθόν”, μας είπαν, ενώνοντας τις φωνές τους οι καταστηματάρχες της πλατείας.

“Ο καφές στη πλατεία  αποτελεί αγαπημένη συνήθεια χρόνων”

Μιλώντας και με πελάτες που απολάμβαναν τον καφέ τους το πρωί της περασμένης Τετάρτης (29/6) διαπιστώσαμε ότι, για αρκετό κόσμο, ο καφές στην πλατεία αποτελεί αγαπημένη συνήθεια χρόνων, που… δύσκολα κόβεται. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες. Όπως μας είπε ο Βασίλης Κ. :” Εγώ συνεχίζω να πίνω την καφέ μου σχεδόν καθημερινά στην πλατεία. Δεν σταμάτησα ποτέ, αλλά φυσικά και με ενοχλεί όλη αυτή η εικόνα. Είναι όμως μία συνήθεια που έχει πολύς κόσμος ειδικά τις καθημερινές και τα πρωινά του Σαββάτου που βγαίνει για ψώνια. Επιπλέον, έτσι στηρίζουμε και τα μαγαζιά που τώρα χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη”.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, θέλοντας να διακωμωδήσουν την τραγική εικόνα ή και να εκθέσουν την κατάντια της εγκατάλειψης, επαγγελματίες φύτεψαν… μαρούλια στον χώρο της πλατείας. Οι ίδιοι ανέφεραν ειρωνικά πως προσδοκούν έστω κι έτσι να απολαμβάνουν καρπούς, στην πραγματικότητα όμως είναι άκρως προβληματισμένοι βλέποντας τους τζίρους των επιχειρήσεών τους να μειώνονται.

΄΄Κάποιοι επαγγελματίες εξέφρασαν έτσι την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την κατάντια της πλατείας Αγ. Λαύρας. Πολλοί γέλασαν με αυτό το θέαμα όμως στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς έχουμε υποστεί τεράστια μείωση της κίνησης και των τζίρων μας και είναι αμφίβολο για πόσο ακόμη θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε΄΄, είχε τονίσει τότε μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Αιγιαλείας Γιώργος Τσινάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr