background img
banner
banner

Από την Αγία Λαύρα και τους Ταξιάρχες στη Φανερωμένη

ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Δεκάδες πιστοί υποδέχτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αλέξιου και του Οσίου Λεόντιου, τα οποία μεταφέρθηκαν για λίγες μόνο ημέρες από τις Ιερές Μονές της Αγίας Λαύρας και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Ο σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα στους απανταχού πιστούς να μπορέσουν να τα προσκυνήσουν και να τα ασπαστούν.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό, οι πιστοί έλαβαν ευλογία και γαλήνη, συναισθήματα τα οποία ταίριαξαν απόλυτα με το εορταστικό κλίμα των ημερών. Η μεταφορά των Ιερών Οστών έγινε με την αφορμή της διάρκειας του Αγίου Δωδεκαημέρου που διανύει η χριστιανοσύνη, ενώ τα συγκεκριμένα λείψανα προέρχονται από τους “θρησκευτικούς θησαυρούς” της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας (η κάρα του Οσίου Αλεξίου) και της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών (η κάρα του Οσίου Λεοντίου).

Μητροπολίτης Ιερώνυμος:«Να κάνουμε τα Θεία Δώρα κτήμα στην ψυχή μας»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στο ποίμνιό του αλλά και τους πιστούς που παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία, τόνισε μεταξύ άλλων: “Οι φετινές γιορτές είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον καθέναν από μας, να πετάξει από μέσα του τον κακό του εαυτό και με ανανεωμένη διάθεση, με χριστιανική και θρησκευτική κατάνυξη, να μπορέσει να έρθει κοντά στον Θεό. Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε απόψε, για να υποδεχτούμε μαζί τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών αγίων. Σας προτρέπω, να μην μείνουμε απλά θεατές αυτών των Θείων Δώρων που μας προσφέρονται αυτές τις μέρες, αλλά όλοι μαζί, να τα κάνουμε “κτήμα στην ψυχή μας”, να τα ασπαστούμε και να πιστέψουμε σε αυτά, όπως οφείλουν να πράττουν όλοι οι καλοί χριστιανοί”.

Έπειτα, ο Μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να λαμβάνουν συχνά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και να αφήνουν να πλημμυρίζει η καρδιά τους με αγάπη και αλληλεγγύη. “Η αγάπη και η αλληλεγγύη, είναι το μήνυμα της Ορθοδοξίας. Είναι το απόλυτο μήνυμα των φετινών γιορτών και αυτά τα συναισθήματα πρέπει να κλείσουμε όλοι στις καρδιές μας. Μόνο η πίστη, η προσευχή και η Θεία Μετάληψη μπορεί πραγματικά να σώσει τον άνθρωπο από τα πάθη του…” κατέληξε να πει Μητροπολίτης, εμφανώς συγκινημένος.

Σε δεύτερο χρόνο, δεν παρέλειψε να αναφέρει το γεγονός ότι αυτές τις μέρες, μεγάλη και σημαντική εντύπωση και αίσθηση έχει κάνει σε όλους ανεξαρτήτως, το γεγονός της εμφάνισης αρκετών νέων ανθρώπων στην εκκλησία, διαφόρων σχολικών τάξεων και μαθητικών κοινοτήτων, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη χαρά στους εκκλησιαστικούς κύκλους που η νεολαία βρίσκεται κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την αγάπη για τον Θεό.

Έως τη Δευτέρα στον Μητροπολιτικό Ναό

Η διάρκεια της παραμονής των Ιερών Πνευματικών Θησαυρισμάτων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, είναι έως τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ενώ θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί. Στην χθεσινοβραδινή Θεία Λειτουργία, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Σ. Νίκος Μιχαλόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί εκπρόσωποι από την πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr