background img
banner
banner

Πρόνοια για τους αδύναμους εν όψει εορτών

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Αιγιάλειας, κάνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου να… χαμογελάσει μέσω όμορφων στιγμών, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες σειρά δράσεων που σκοπό έχουν να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα άτομα και τις οικογένειες οι οποίες βιώνουν οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Με “μπροστάρισσα” την αντιδήμαρχο Διαμάντω Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη και στη συνέχεια μία σειρά ικανών φορέων και ανθρώπων, κινητοποιούνται αυτή την περίοδο για να αποδείξουν ότι η αλληλεγγύη, ζει στις ψυχές των ανθρώπων και θα είναι η “καρδιά” των φετινών Χριστουγέννων που θα χτυπήσει δυνατά. Οι τρεις όμορφες δράσεις που πρόκειται να γίνουν από το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, έχουν μοναδική αφορμή και κίνητρο την προσφορά και τελικό αποδεκτή την αγάπη. Με συλλογή τροφίμων, δράσεις για τα παιδιά και προσφορά ρουχισμού σε ανήμπορους πολίτες, οι εθελοντές, οι δημότες και η Δημοτική Αρχή, καλούνται να αποδείξουν για άλλη μία φορά, την ευαισθητοποίησή τους για το κοινωνικό ζήτημα της ανέχειας.

Συλλογή τροφίμων έξω από τα σούπερ μάρκετ με “καροτσάκια αλληλεγγύης”

Η πρώτη δράση της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινά η αντιδημάρχος και η “ομάδα” της, (έχοντας για ακόμα μια φορά την πλήρη στήριξη του Γραφείου Κοινωνικής Πρόνοιας, τη συνδρομή φορέων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και των ανθρώπων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και θα τελεστεί ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία της Αιγιάλειας. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ της ευρύτερης περιοχής, για πέντε περίπου ώρες (από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι), θα πρέπει να έχουν αποδείξει ότι συμμετέχουν με μεγάλη ευχαρίστηση στην “προσφορά αγάπης”. Ο δε κόσμος, θα μπορεί να προσφέρει εθελοντικά πάσης φύσης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθούν οι δημότες που ζουν στα όρια της πραγματικής ανέχειας. Η κ.Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη, πρόκειται να βρεθεί στους χώρους του σούπερ μάρκετ, προτρέποντας τους καταναλωτές να βοηθήσουν όσο μπορούν, ενώ εθελοντές θα ενημερώνουν τους καταναλωτές, επί τόπου.

Στην είσοδο των σούπερ μάρκετ θα υπάρχουν ειδικά σημεία που θα τοποθετηθούν “καροτσάκια αλληλεγγύης”, ενώ εθελοντές κάθε ηλικίας θα συλλέγουν τις προσφορές, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. “Καροτσάκια αλληλεγγύης” θα υπάρχουν στις περιοχές των Σελιανιτίκων, του Διακοπτού, της Ακράτας και σχεδόν σε όλα τα κεντρικά σούπερ μάρκετ στην πόλη του Αιγίου. Τη δραστηριότητα θα συνδράμουν εθελοντικές ομάδες από την δομή “Βοήθεια στο Σπίτι”, άτομα από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αλλά και απλοί πολίτες, καθώς η δράση αυτή έχει επαναληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά το παρελθόν και… απέδειξε περίτρανα ότι οι Αιγιαλείς, έχουν ψηλά το αίσθημα της αλληλεγγύης μέσα τους. “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αιγιαλείας που στηρίζει την προσπάθεια για πολλοστή φορά και βεβαίως, όλους εκείνους που πρόκειται να συμμετάσχουν στο ιδιαίτερο γιορτινό κάλεσμα αγάπης και στήριξης. Η αλληλεγγύη, ας είναι το μήνυμα για τις φετινές εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ευχαριστούμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή κρούσης σε περιπτώσεις εθελοντισμού και θα μας συνδράμουν και ένα “ζεστό μπράβο”. Ευχαριστούμε και όσους εθελοντές θα μοχθήσουν για τη συγκεκριμένη δράση” ήταν τα λόγια της αντιδημάρχου.

Δραστηριότητες με… αγάπη, στις 20 Δεκεμβρίου με δέκτες τα μικρά παιδιά

Η δεύτερη προγραμματισμένη δράση, αφορά μία πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας του δήμου Αιγιαλείας, η οποία θα τελεστεί μέσα στο “Πάρκο των Χριστουγέννων” και θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, την προσεχή Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Η δραστηριότητα θα αφορά αποκλειστικά παιδιά, τα οποία είναι επωφελούμενα από την το τοπικό Γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου. Πιο συγκεκριμένα, προσφορές θα υπάρξουν για τους 50 εγγεγραμμένους και τα 71 παιδιά αυτών των οικογενειών, από ηλικίας 1 έως 18 ετών. Πρόκειται να δοθεί γραφική ύλη, σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες και μολύβια, τετράδια και γόμες και είδη σχολικών βιβλίων εντελώς δωρεάν, ενώ διάφορα δρώμενα για τα παιδιά θα γίνονται επιτόπου από την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου. Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρεθεί ο δήμαρχος Αιγιάλειας αλλά και η αντιδήμαρχος, προκειμένου να μοιράσουν και οι ίδιοι ευχές και γλυκά στα παιδάκια, αλλά και να τους μεταδώσουν τη θετική τους ενέργεια για κάθε ευτυχία, για τις ημέρες των γιορτών.

Μιλώντας στο protionline.gr η αντιδήμαρχος και αναφερόμενη στην επικείμενη εκδήλωση που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, τόνισε: “Η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, είναι όλο το χρόνο κοντά στα άτομα τα οποία έχουν την ανάγκη της βοήθειάς μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό του δημότη και κατανοούμε τις δυσκολίες σε κάθε περίπτωση, είτε αυτές είναι οικονομικής φύσεως είτε είναι ψυχολογικής φύσεως. Το ενδιαφέρον του δήμου στο να υποστηριχτούν επιπλέον τα άτομα που έχουν την ανάγκη κοινωνικής προστασίας, σαφώς και διπλασιάζεται τις μέρες των γιορτών. Τις άγιες μέρες που έρχονται, θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στα παιδιά που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες. Σκοπός μας, είναι να τους χαρίσουμε λίγη ζεστασιά. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής το να δούμε τα πρόσωπα των παιδιών χαμογελαστά και ήρεμα. Ελπίζουμε να διασκεδάσουν μαζί μας στο “Πάρκο των Χριστουγέννων” ανέμελα και ξέγνοιαστα. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!” επισήμανε η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη.

“Γέφυρα αγάπης” την Πέμπτη 22 του μήνα μέσω… της Κοινωνικής Ιματιοθήκης

Η τρίτη δράση που έχει δρομολογήσει η αντιδημαρχία κατά τις ημέρες των εορτών, πρόκειται να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Αυτό που έχει προγραμματιστεί, μέσω της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι να πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη διανομή ρούχων και αγαθών στους ασθενέστερους δημότες και τις οικογένειές τους. Ειδικά για αυτή τη διανομή και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τη χειμερινή περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει, η Κοινωνική Ιματιοθήκη “αφήνει” ανοιχτό κάλεσμα ώστε να δεχτεί κάθε προσφορά, αυτές τις μέρες, από οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει, ώστε αυτά που θα συγκεντρωθούν να διανεμηθούν αυτόματα στην προγραμματισμένη δράση. Χαλιά, μοκέτες, κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, πετσέτες, κάλτσες και χειμερινά μπουφάν, είναι αυτά που χρειάζονται σε πρώτη προτεραιότητα και αυτά που ουσιαστικά προέχουν.

Για την προσφορά αγάπης αυτή, η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, τόνισε μεταξύ άλλων: “Το έργο της Ιματιοθήκης είναι εθελοντικό και όπως πάντα, απολύτως αποτελεσματικό. Η προσφορά των ανθρώπων με συντονίστρια την Ντία Παναγοπούλου, είναι μία εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια. Η συγκεκριμένη δομή, απαριθμεί εκατοντάδες διανομές τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο και αυτό κάνει την προσπάθεια αυτή, ακόμα πιο σημαντική και πολύτιμη. Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους τους δημότες που πάντα και με μεγάλη προθυμία, συμμερίζονται και ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Πρόκειται για μία κίνηση πραγματικής αγάπης και μεγάλης αλληλεγγύης για τις άγιες ημέρες που έρχονται” συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος, η οποία επισήμανε και τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος αλλά και οι άνθρωποι της Ιεράς Μητρόπολης, για να συγκεντρωθούν ρούχα, αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr