background img
banner
banner

Νέα συγγραφική πρόταση για την ανακύκλωση

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ “Η ΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ”ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑΓΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μία καινούρια συγγραφική προσπάθεια παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο 18 Μαρτίου στο “Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου – Αλέκος Μέγαρης”. Ένα βιβλίο που ήδη ξεχωρίζει και αναμένεται να προσελκύει συνεχώς αρκετούς φίλους της Παιδικής Λογοτεχνίας και… όχι μόνο, το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα της σύγχρονης εποχής, με μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική “ματιά” και με κεντρική ηρωίδα, μια μικρή – μικρή κοπέλα. Το παραμύθι φέρει τον τίτλο “Η Άνα και ο Κύκλος”. Η Άνα είναι το πρόσωπο που “γέννησε” η φαντασία της συγγραφέα Νάγιας Νικολοπούλου. Μαζί, έχουν βάλει στόχο να αφυπνίζουν και να ευαισθητοποιήσουν κάθε φίλο της ανακύκλωσης και η παρουσίαση του βιβλίου, το απέδειξε περίτρανα αυτό!

Η “Άνα” έχει μπει μαζί με τους φίλους της σε μία μεγάλη περιπέτεια… ανακύκλωσης και κάπως έτσι ξεκινούν όλα, στην ιστορία του παραμυθιού. Η παρουσίαση του βιβλίου της Αιγιώτισσας δημιουργού, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης. Την συγγραφέα προλόγισε η Φιλόλογος Μαρία Παναγιωτακόπουλου, υπεύθυνη των εκδόσεων “Ηδύφωνο”. Το… μαγικό της βραδιάς, ήταν ότι κατά τη διάρκεια της αφήγησης του έργου, συμμετείχαν αυθόρμητα μικρά παιδιά που είχαν βρεθεί στον χώρο μαζί με τους γονείς τους, ενώ την μεγάλη… έκπληξη για όλους, αποτέλεσε η ξαφνική εμφάνιση του “Λαμποίκου”, της μασκότ του δήμου για το θέμα της ανακύκλωσης. Αμέσως μετά, με τη βοήθεια της προέδρου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνάς Σκανδάμη, πραγματοποιήθηκαν επιτόπου έξυπνα παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Χαιρετισμούς απεύθυναν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, οι οποίοι στήριξαν την συγκεκριμένη προσπάθεια. Για τη Νάγια Νικολοπούλου το εγχείρημα αυτό, αποτέλεσε το πρώτο της συγγραφικό “βήμα” ενώ η είσοδος στην εκδήλωση, ήταν ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

Οι πρόσκοποι στο δάσος κάνουν ανακύκλωση!

Η Ήλιδα καταφέρνει να εισχωρήσει στο δάσος και με το εκτυφλωτικό της φως, καταφέρνει και φωτίζει μια… δυσάρεστη πραγματικότητα. Ένα δάσος γεμάτο με σκουπίδια. Η Άνα η νεράιδα, η Νέτα η χελώνα, ο Ρέτος ο σκαντζόχοιρος και όλα τα πλάσματα του δάσους, δεν αντέχουν να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και θέλουν να αντιδράσουν άμεσα. Θα καταφέρουν με τη βοήθεια των προσκόπων να καθαρίσουν το δάσος και να γίνει ξανά όπως ήταν πριν; Οι περιπέτειες των ηρώων του παραμυθιού, ξεκινούν με την ανακύκλωση που θα κάνουν οι πρόσκοποι, για να απομακρύνουν όλα τα σκουπίδια από το όμορφο δάσος… Για όσους το επιθυμούν, το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις “Ηδύφωνο” που στεγάζεται στην οδό Παναγιωτοπούλων.

Λίγα λόγια για συγγραφέα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζήρια, σε ένα όμορφο τοπίο, με θέα στη θάλασσα, η οποία την συντρόφευε μέχρι και τα εφηβικά της χρόνια. Μετά την βασική της μόρφωση, βρίσκεται στην πόλη της Άρτας όπου σπούδασε στην Σχολή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Λίγο αργότερα, αποκτά Πιστοποίηση Επιμόρφωσης στην Παιδοψυχολογία, καθώς ταυτόχρονα ωριμάζει μέσα της η αγάπη για τα παιδιά και την αντίληψή τους για τη ζωή, μέσα από τα μάτια τους.

Ζει με την οικογένειά της στο Αίγιο, είναι παντρεμένη και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Η καλλιτεχνική της “ανησυχία” δεν την έχει αφήσει ποτέ στο να αποζητά συνέχεια τρόπους επικοινωνίας στη “μυστική γλώσσα” των παιδιών, καθώς, όπως λέει η ίδια, “το χόμπι μου είναι να φτιάχνω μωρότουρτες, θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ένα μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στα πρόσωπά τους”. Το παραμύθι “Η Άνα και ο Κύκλος” είναι η παρθενική της συγγραφική προσπάθεια και κυκλοφορεί από τις τοπικές εκδόσεις, που τα τελευταία χρόνια “ανεβαίνουν” συνεχώς level στα “σκαλοπάτια” της καλλιτεχνικής κουλτούρας. Την εικονογράφηση του βιβλίου επιμελήθηκε η Έλενα Λεώνη.

Ν. Νικολοπούλου: “Νιώσαμε τη μαγεία της αθωότητας που κρύβει η παιδική ηλικία”

Μιλώντας στο protionline.gr η συγγραφέας του παραμυθιού, η οποία με αυτό το έργο έκανε το πρώτο της βήμα στον μεγάλο “κήπο” της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας και αναφερόμενη στην εκδήλωση, τόνισε: “Είμαι πολύ συγκινημένη και ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για την όμορφη αυτή προσπάθεια.
Σε αυτό το ταξίδι γνώσης, δεν ήμουν μόνη μου.

Είχα μαζί μου, τους φίλους από το Ηδύφωνο και τον λατρευτό μου Λαμποίκο, τον κόσμο που αγαπά και εκτιμά το παιδικό παραμύθι, δεκάδες παιδάκια, αλλά και τους τοπικούς φορείς που στήριξαν αυτή την εκδήλωση. Μπορέσαμε να “ενώσουμε” τη φαντασία μας και να νιώσουμε τη μαγεία της αθωότητας που κρύβει η παιδική ηλικία.
Εύχομαι όλες οι οικογένειες που βρέθηκαν στον χώρο να πέρασαν ένα αξέχαστο απόγευμα. Κάθε ψυχή χρειάζεται το παιδικό χαμόγελο και μερικούς υπέροχους, μελωδικούς ήχους για να πορεύεται.

Οι ψυχές μικρών και μεγάλων το βράδυ του Σαββάτου ενώθηκαν για χάρη της ανακύκλωσης!” ανέφερε η κ. Νικολοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr