background img
banner
banner

Ανάστατο το Σωματείο Εργατοτεχνιτών του δήμου μετά το ατύχημα συμβασιούχου

«ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ. ΚΟΝΤΕΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 

Το γεγονός ότι με το ατύχημα συμβασιούχου στον δήμο την περασμένη Τρίτη, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαν εκφράσει, ζητώντας μεταφορά είτε των εργαζόμενων σε άλλο χώρο είτε των οχημάτων, επισημαίνει εκ μέρους του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας, η πρόεδρος Μαρία Κοντεσοπούλου. Το Σωματείο καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας κάνοντας λόγο για μεγάλη επικινδυνότητα για τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, όπως επισήμανε στo protionline.gr η κ. Κοντεσοπούλου, ΄΄την περασμένη Τρίτη στον χώρο της αποθήκης του δήμου στην παραλία, προκλήθηκε ατύχημα εις βάρος συμβασιούχου του ΟΑΕΔ ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα. Όπως μας έγινε γνωστό, είχαν αφήσει τα κλειδιά πάνω στη μίζα αυτοκινήτου, χωρίς να έχουν τραβήξει χειρόφρενο. Όταν πήγε άλλος εργαζόμενος να βάλει μπρος τη μηχανή πιστεύοντας ότι έχει βλάβη, το αυτοκίνητο έφυγε και χτύπησε τον συμβασιούχο του ΟΑΕΔ χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα. Μάλιστα, δίπλα του ήταν κι άλλος εργαζόμενος ο οποίος πρόλαβε και απομακρύνθηκε΄΄.

“Ο τεχνικός ασφαλείας έχει κρίνει το κτίριο μη κατάλληλο”

Και συνέχισε: ΄΄Το θέμα είναι ότι το ατύχημα θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Έχουμε πει πολλές φορές στη δημοτική αρχή ότι είναι πολύ επικίνδυνη η συνύπαρξη εργαζόμενων και μεγάλων οχημάτων σε ένα χώρο. Υπάρχει το αμαξοστάσιο του δήμου με όλα τα φορτηγά και τα μηχανήματα έργου και με τα 4Χ4 οχήματα, υπάρχει και το προσωπικό, μέσα στον ίδιο χώρο. Μπαινοβγαίνουν κι άλλα αυτοκίνητα, πρόεδροι για να πάρουν υλικά και όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή θα γινόταν το μοιραίο. Είναι εγκληματικό να είναι το προσωπικό μαζί με το μηχανοστάσιο. Ο τεχνικός ασφαλείας είχε κρίνει ότι το κτίριο αυτό δεν είναι κατάλληλο ούτε για να στεγάζεται προσωπικό, γιατί δεν ξέρουμε και τη σεισμικότητά του. Έχει σπασμένα τζάμια, τρωκτικά, οι εργαζόμενοι εισπνέουν τα καυσαέρια και η Επιθεώρηση Εργασίας όταν έρχεται για έλεγχο, ο δήμος έχει ήδη ειδοποιηθεί και είναι όλα στην εντέλεια. Σκεφτείτε ότι σε βροχερές ημέρες, που οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν για δουλειά, μπορεί να είναι και 70 άτομα σε αυτό τον χώρο. Ένας να λιποθυμήσει, θα τον πατήσει φορτηγό. Είχαμε μιλήσει με τους αντιδημάρχους κ. Χριστόπουλο και Καραΐσκο και μας είπαν ότι θα κανονίσουν άμεση μεταφορά του προσωπικού ή των αυτοκινήτων. Αναμένουμε αυτό να γίνει πράξη΄΄.

Συναντήσεις για το θέμα

Επίσης, η κ. Κοντεσοπούλου είπε πως αντίθετα με το αίτημα του Σωματείου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι θέσεις καλύπτονται από συμβασιούχους που είναι ανειδίκευτοι και δεν έχουν την εμπειρία. ΄΄Ο άνθρωπος είναι πολυτραυματίας εδώ και μία εβδομάδα στο νοσοκομείο και η δημοτική αρχή το υποτιμάει. Αυτό που έχουμε εμείς να πούμε σαν σωματείο, είναι: ΄΄Πάρτε τον κόσμο από μέσα, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Εισπνέουν και το καυσαέριο και τη σκόνη και εκτίθενται σε κίνδυνο. Και οι δύο τεχνικοί ασφαλείας έχουν χαρακτηρίσει τον χώρο ακατάλληλο για στέγαση προσωπικού΄΄ είπε η πρόεδρος του Σωματείου, καταλήγοντας: ΄΄Δεν εφαρμόζονται τα μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους. Καλούμε τη δημοτική αρχή να λάβει αμέσως μέτρα, αυτό που γίνεται είναι έγκλημα΄΄.

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο θα επιδιώξει συνάντηση για το θέμα με τον δήμαρχο και μέσω του Εργατικού Κέντρου επίσκεψη στην Επιθεώρηση Εργασίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr