background img
banner
banner

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πως θα «ζευγαρώσουν» τα σωματεία στα μπαράζ

ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΓΗΠΕΔΑ

Οι κωδικοί που έδωσε η ΕΠΣ Αχαΐας για τους αγώνες μπαράζ ανόδου και παραμονής, υποδηλώνουν όπου Β τον όμιλο και όπου αριθμός η θέση του σωματείου στην τελική βαθμολογία.
Για παράδειγμα η αναμέτρηση Β2-Β4 αντιστοιχεί στο παιχνίδι των ομάδων που κατέληξαν στην 2η και 4η θέση αντίστοιχα.

Αν η σημερινή βαθμολογία ήταν τελική, τότε θα αναλογούσε στο παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα της ΑΕ Καλαβρύτων και του Ηρακλή Πατρών, που καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις 2-4.
Έχουμε όμως ακόμα 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και μέχρι τότε δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές στις βαθμολογικές θέσεις. Απλά τα σωματεία που θα εμπλακούν στα μπαράζ παίρνουν μια πρώτη εικόνα για τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Άνοδος και υποβιβασμός θα κριθούν σε κάθε όμιλο ξεχωριστά

Αντίθετα με την Α΄ κατηγορία στην οποία εμπλέκονται και οι δυο όμιλοι στην άνοδο και τον υποβιβασμό, στην Β΄ κατηγορία θα έχουμε αναμετρήσεις σε κάθε όμιλο ξεχωριστά.
Από τα μπαράζ ανόδου θα ακολουθήσει στην Α΄ κατηγορία την Θύελλα Αιγίου, το σωματείο που θα καταλήξει στην πρώτη θέση των playoff.

Ακόμα πρέπει να επισημάνουμε ότι πριν το ξεκίνημα των αγώνων οι ομάδες θα πάρουν την ειδική βαθμολογία, που θα προκύψει υπολογίζοντας με μηδέν βαθμούς την 5η ομάδα και η διαφορά που θα προκύπτει από τα άλλα σωματεία θα διαιρείται με το τρία.

Υποβιβάζονται δυο + ένα σωματείο

Στα μπαράζ παραμονής το πιθανότερο είναι να έχουμε δυο ομάδες από την Αιγιάλεια.
Με εξαίρεση το Α. Καστρίτσι που βρίσκεται στην τελευταία θέση και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή, για την παραμονή στην κατηγορία θα παίξει σίγουρα η Αργυρά που δεν διαθέτει ούτε μαθηματικές ελπίδες, ενώ σε υποδεέστερη μοίρα από τις άλλες ομάδες που θα συμπληρώσουν την 4άδα, είναι η Φλόγα Ροδιάς.
Ζαβλάνι, Αχιλλέας, ΑΕ Αιγίου, Αστέρας Τέμενης και Φοίνικας / Ζήρια, θα κάνουν …πόλεμο να απομακρυνθούν από τις θέσεις μπαράζ και όποιον πάρει στο φινάλε η μπάλα.

Τα play off στον όμιλο Αιγίου

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β2 – Β4
Β3 – Β5
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β4 – Β3
Β5 – Β2
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β3 – Β2
Β4 – Β5

Τα play out

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β13 – Β11
Β12 – Β10
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β11 – Β12
Β10 – Β13
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β12 – Β13
Β11 – Β10


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr