background img
banner
banner

Δεν έγινε καταλογισμός 1 εκ. ευρώ λόγω παραγραφής

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μια υπόθεση για κακοδιαχείριση στον πρώην δήμο Αιγίου, έληξε την περασμένη εβδομάδα, με την κοινοποίηση σε δημοτικούς συμβούλους της περιόδου 1999-2002, όσοι ζουν από αυτούς, της αθωωτικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου λόγω παραγραφής.

Πρόκειται για καταλογισμό σε βάρος των δημοσιονομικών υπεύθυνων προσώπων με το ποσό των 1.072.509 ευρώ, που φέρεται ως έλλειμμα στη διαχείριση του δήμου κατά το οικονομικό έτος 2001.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή 20 και πλέον χρόνια μετά, συνήλθε το Α’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να αποφανθεί επί της διαβιβασθείσας με 56725/16.11.20 έγγραφο αίτησης της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην 2η Υπηρεσία Επιτρόπου στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, με την οποία κατόπιν έκτακτου κατασταλτικού ελέγχου του πρώην δήμου Αιγίου και νυν Αιγιαλείας, είχε ζητηθεί αρχικώς ο καταλογισμός.

Το αίτημα καταλογισμού πρώην προϊσταμένου της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, στον οποίο επιδόθηκε τις 26/4/2010 το φύλλο Μεταβολής και Ελλείψεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας από το έτος σύνταξής του, χωρίς στο μεταξύ να έχει καταστεί δυνατή η έκδοση καταλογιστικής πράξης, ομοίως δεν υφίσταται πλέον ενεργός αξίωση του δικαιούχου φορέα με την επωνυμία «Δήμος Αιγιαλείας» λόγω παραγραφής της σχετικής αξίωσης.

Έτσι το Α’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφασή του διαπιστώνοντας ότι λόγω παραγραφής δε μπορεί να αποκατασταθεί το έλλειμμα του 2001, θέτει την υπόθεση στο αρχείο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr