background img
banner
banner

Γρονθοκόπησε ταξιτζή και του άρπαξε 100 ευρώ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΩΣΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ… ΝΤΕΤΕ

Την έκθεση τον οδηγών ταξί σε κίνδυνο ακόμη και στην… ήσυχη πόλη του Αιγίου ανέδειξε η επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου σε αυτοκινητιστή, στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης γρονθοκόπησε τον οδηγό και του απέσπασε 100 ευρώ, συνελήφθη ωστόσο στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χάρη στην άμεση δράση της Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, ο δράστης, νεαρός που φέρεται ως χρήστης ναρκωτικών ουσιών, σταμάτησε με νεύμα το ταξί στο ύψος της τράπεζας Πειραιώς και επιβιβάστηκε στο κάθισμα του συνοδηγού. Έδωσε δε εντολή στον οδηγό, ο οποίος είναι σχετικά νέος ταξιτζής, να τον μεταφέρει στην Τέμενη. Αφού ο οδηγός του ταξί διέσχισε την οδό Μητροπόλεως, φτάνοντας στην πλατεία Φανερωμένης έστριψε αριστερά. Ενώ το όχημα κινείτο επί της οδού Παναγοπούλου και πριν την Ανδρονοπούλου, ο υποτιθέμενος πελάτης ζήτησε επιτακτικά από τον οδηγό τα λεφτά του. Ο ίδιος σταμάτησε το όχημα, αντιστάθηκε και ο δράστης τον γρονθοκόπησε, του άρπαξε 100 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Αμέσως το θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία και συναδέλφους του ενώ με την περιγραφή του δράστη ήταν εύκολη η ταυτοποίηση.

Θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή

Η Ασφάλεια Αιγιαλείας σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Απριλίου, συνέλαβε τον δράστη της ληστείας στο κέντρο του Αιγίου σε βάρος του οδηγού ταξί. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας υπό τις οδηγίες του Διοικητή Ιορδάνη Μαγειράκη, έστησαν μία άκρως επαγγελματική επιχείρηση, με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από 10 ώρες να συλληφθεί ο δράστης. Οι πληροφορείς αναφέρουν ότι σε τέτοιου είδους εγκλήματα θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για το συμβάν, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Συνελήφθη, σήμερα (4/4/2023) το πρωί, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος χθες το βράδυ, στο Αίγιο, επιβιβάστηκε σε ταξί που οδηγούσε ημεδαπός άνδρας και με την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ. Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου, τον οποίο εντόπισαν σήμερα (4/4/) το πρωί στην οικία του και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου΄΄.

Το συμβάν θορύβησε τους οδηγούς ταξί

Το περιστατικό ωστόσο αναδεικνύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι παραμένουν εκτεθειμένοι και δεν γνωρίζουν τι τους… περιμένει σε κάθε κούρσα. Μιλώντας στο protionline.gr για το συμβάν, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: ΄΄Το συμβάν έχει θορυβήσει όλους τους συναδέλφους. Δεν φτάνει που δεν έχουμε δουλειά και αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρά προβλήματα, έχουμε, όπως φαίνεται, να αντιμετωπίσουμε και εγκληματικότητα μέσα στα αυτοκίνητά μας. Ήδη οι συνάδελφοι της Αθήνας έχουν ζητήσει την τοποθέτηση προστατευτικών μέσα στα ταξί κάτι που μέχρι τώρα στην επαρχία δεν κρίναμε απαραίτητο. Καλό θα είναι τουλάχιστον οι συνάδελφοι να προτρέπουν τους πελάτες να κάθονται στο πίσω κάθισμα και μόνο στην περίπτωση που πρόκειται για οικογένειες να χρησιμοποιείται και το κάθισμα του συνοδηγού. Δυστυχώς, οι καιροί είναι τόσο περίεργοι που χρειάζεται προσοχή από παντού΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr