background img
banner
banner

Ζητείται τοποθέτηση νέου δασκάλου στο Δ2 τμήμα του 2ου Δημοτικού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσω της οποίας ζητά την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού στο τμήμα Δ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, μετά και το από 28 Φεβρουαρίου ατύχημα της εκπαιδευτικού, δασκάλας του τμήματος και της υποχρεωτικής απουσίας της για διάστημα αρχικά ενός μήνα από τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Φοβούνται ότι το τμήμα μπορεί να μείνει χωρίς δάσκαλο ως το τέλος της σχολικής χρονιάς

Ο Σύλλογος απέστειλε έγγραφο προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στις 7 Μαρτίου, το οποίο επισυνάπτει στην υπουργό, σύμφωνα με την οποία ζητά άμεσα την τοποθέτηση εκπαιδευτικού προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό. Στην επιστολή προς την υπουργό, που έχει αποδέκτες και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος επισημαίνει ακόμη τα εξής: ΄΄Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αφού έχουν παρέλθει περισσότερες από 20 ημέρες, διαπιστώνουμε αφενός ότι ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει στο αίτημά μας, αφετέρου οι συνθήκες βαίνουν χειρότερες μιας και από τη μία πλευρά δεν έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός στο ανωτέρω τμήμα, αλλά και από την άλλη η εκπαιδευτικός θα παρατείνει την απουσία της κάνοντας χρήση περαιτέρω άδειας που της δίνει το δικαίωμα ο νόμος έως το τέλος Απριλίου 2023. Κατόπιν τούτου αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το ανωτέρω τμήμα ενδέχεται να μείνει χωρίς δάσκαλο έως και το τέλος της παρούσης σχολικής χρονιάς κάτι το οποίο κρίνουμε επιεικώς απαράδεκτο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας που πηγάζει από την αυτονόητη κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των παιδιών. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά καθώς την προηγούμενη σχολική χρονιά 2021-2022 έφτασε σε σημείο να αλλάξει τρεις δασκάλους. Τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023, έχει ήδη προβεί σε μια αλλαγή μετά τον πρώτο μήνα έναρξης της σχολικής χρονιάς, αλλά και με καθυστέρηση έγινε η αναπλήρωση από την τωρινή τους δασκάλα. Εξαιτίας του ατυχήματος της εκπαιδευτικού Κας Παπαδιαμαντοπούλου Πηνελόπης και της απουσίας της για μεγάλο χρονικό διάστημα που υπολογίζεται πιθανώς έως και μετά το Πάσχα ή τις αρχές του Μαΐου, οι ανάγκες του τμήματος δεν δύναται να καλυφτούν εκ των έσω, όπως μέχρι τώρα γίνεται΄΄.

Δεν τυγχάνουν των ίδιων συνθηκών μάθησης…

Όπως κάνει γνωστό ο Σύλλογος, ΄΄αυτή τη στιγμή στο τμήμα Δ2 γίνεται αναπλήρωση από τους υπάρχοντες δασκάλους του σχολείου και ανάλογα με το πόσες ώρες μπορεί ο καθένας να καλύψει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία και αυτό να έχει αντίκτυπο στην πρόοδο των παιδιών. Πρόκειται για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά που κάποιοι μαθητές μέσα στο ίδιο σχολείο, δεν τυγχάνουν των ίδιων συνθηκών μάθησης και εκπαίδευσης με τους υπόλοιπους, ακόμα και με αυτούς της ίδιας τάξης΄΄. Και καταλήγει: ΄΄Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη της τοποθέτησης εκπαιδευτικού στο ανωτέρω «πολύπαθο» τμήμα. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση περιμένοντας την άμεση απάντηση και τις ενέργειες σας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr