background img
banner
banner

Μέχρι το τέλος Μαΐου έτοιμη η πλατεία Αγ. Λαύρας

ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΦΟΥΡ

«Καλπάζουν» οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Λαύρας που αρχίζει πλέον και αποκτά τη μορφή που παρουσιάζει η τεχνική μελέτη πάνω στην οποία «χτίστηκε». Εμφανές είναι πλέον το κύριο χαρακτηριστικό της που δεν είναι άλλο από το νερό, το οποίο, σε συνδυασμό με το μάρμαρο, θα προσδώσει ένα εντελώς διαφορετικό ύψος που θα αναδεικνύεται μέσα από ειδικό φωτισμό. Η εκτίμηση αναδόχου και Τεχνικής Υπηρεσίας είναι ότι η πλατεία θα παραδοθεί ολοκληρωμένη το αργότερο ως το τέλος Μαΐου.

Ικανοποιημένος γιατί οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, κάνοντας γνωστό πως ΄΄το μεγαλύτερο τμήμα της πλατείας έχει στρωθεί με μάρμαρα και σε λίγες μέρες θα έχει πλέον ολοκληρωθεί. Έχουν τελειώσει οι αβαθείς λεκάνες και το «τεστ» που πραγματοποιήσαμε για το πώς δείχνει ο φωτισμός τους ήταν απολύτως επιτυχημένο. Έγινε και μία προσπάθεια να λειτουργήσουν οι υποβρύχιοι φωτισμοί και το αποτέλεσμα ήταν θετικό΄΄.

Θα «ανοίξει» ο χώρος στην Τρίγωνη

΄΄Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι εργασίες και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, στην ανάπλαση της Τρίγωνης Πλατείας και των περιμετρικών οδών΄΄, αναφέρει ο αντιδήμαρχος, ενώ ως προς το πώς θα διαμορφωθεί η Τρίγωνη, επισημαίνει: ΄΄Το σχέδιο της Τρίγωνης Πλατείας, έρχεται και κλείνει πίσω από την οδό Βάλφουρ, άρα δίνεται επιπλέον χώρος στους πεζούς. Κάποια δέντρα θα φύγουν και θα φυτευτούν νέα, ώστε να ανοίξει η εικόνα. Εφαρμόζεται ο σύγχρονος αστικός σχεδιασμός΄΄.

Τέλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ακόμη κι όταν τα έργα ολοκληρωθούν, ο εργολάβος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των πλατειών για διάστημα 18 μηνών, όπου στη συνέχεια θα αναλάβει ο δήμος αυτή την υποχρέωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr