background img
banner
banner

Μαθητές και εκπαιδευτικοί κρατούν… άμυνα στις ιώσεις και τον covid

ΟΜΑΛΗ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μπορεί οι μετακινήσεις, οι συναθροίσεις και π συγχρωτισμός της πασχαλινής περιόδου να δείχνουν πως έχει δημιουργηθεί ένα νέο… κύμα ιώσεων πανελλαδικά, με έντονη παρουσία σε μικρότερες ηλικίες, ωστόσο η επάνοδος στα σχολεία τής Αιγιάλειας, δεν παρουσίασε ανησυχητικά στοιχεία. Αντιθέτως, φαίνεται πως η περιοχή… κρατά άμυνα, με τους κορωνοϊούς να ταλαιπωρούν τους ασθενείς πολύ λιγότερες ημέρες και με πιο ήπια συμπτώματα.

Αντιθέτως, αδενοιοί, ρινοιοί, στρεπτόκοκκος και ιοί της γρίπης καταγράφονται σε αυξημένη κυκλοφορία, ταλαιπωρώντας μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, ο κορωνοϊός διατηρεί σταθερά τη δυναμική του, με σημαντικό φορτίο στην κοινότητα, αλλά με την επίπτωσή του πλέον να είναι βαριά κυρίως στους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς. Οι κλινικές covid στα δύο νοσοκομεία της Αχαΐας πάντως «εξαφανίζονται» και αποκτούν την προτέρα μορφή τους.

Την κινητικότητα και τη μεταδοτικότητα όλων των ιών διευκόλυνε πολύ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η απουσία κάθε μέτρου ατομικής προστασίας, ακόμη και από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, πυροδοτώντας αυτό το μεταπασχαλινό κύμα ιώσεων. Ήδη καταγράφονται ιώσεις που εκδηλώνονται με υψηλό πυρετό που επιμένει, βήχα, καταρροή, συμπτώματα από το γαστρεντερικό όπως διάρροια, αλλά και από τα μάτια (ερεθισμένα, κόκκινα, με δάκρυα ή πύον). Επίσης, στο κύμα των ιώσεων υπάρχουν αμυγδαλίτιδες, ουλοστοματίτιδες κ.ά.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Οι ειδικοί χθες ανέφεραν πως η επιστροφή στο σχολείο πιθανόν να δυναμώσει το κύμα των ιώσεων, καθώς ανοίγει ένας νέος κύκλος επαφών και συγχρωτισμού των παιδιών στις αίθουσες και τα προαύλια. Μάλιστα, προτρέπουν τους γονείς, εφόσον παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα, να τα κρατούν στο σπίτι και να υποβάλλονται σε τεστ όχι μόνο για κορωνοϊό αλλά και για γρίπη, στεπτόκοκκο, αναπνευστικό συγκυτιακό ιό κ.ά. Ερωτηθείς από το protionline.gr για την κατάσταση την πρώτη μέρα μετά το Πάσχα στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αιγιάλειας, ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, επισήμανε: ΄΄ πρώτη μέρα της επιστροφής μετά τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου ξεκίνησε ομαλά. Δύο απουσίες που είχαν προκύψει λίγο πριν τις γιορτές, δύο συγκεκριμένων εκπαιδευτικών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, αντικαταστάθηκαν άμεσα και από σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου, αναλαμβάνουν καθήκοντα άλλοι εκπαιδευτικοί. Η γενική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και στα ωράρια και στην ύλη των μαθημάτων αλλά και στο “τυπικό” του θέματος, κύλησε άψογα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό΄΄.

Πέντε κρούσματα covid σε όλο τον νομό, κανένα στην Αιγιάλεια

Όσον αφορά τις περιπτώσεις της εποχικής γρίπης, των διαφόρων ιώσεων και των κρουσμάτων covid-19, ο κ. Ελευθεριώτης επισήμανε πως είναι εντελώς μηδαμινά τα ποσοστά σε όλη την Αχαΐα «τόσο που μας ησυχάζει και δεν ανησυχούμε καθόλου» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο τον νομό, χθες υπήρχαν 5 κρούσματα με κορωνοϊό στους εκπαιδευτικούς και κανέναν από την Αιγιάλεια. Η επίσημη πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι το ποσοστό των παιδιών που νοσούν, είναι μηδαμινό ως ανύπαρκτο.

΄΄Το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας έχει φροντίσει να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα των εορτών, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες διαφόρων εκπαιδευτικών ελέγχονται πλήρως, τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί εντελώς από την πρώτη κιόλας μέρα και όσον αφορά τις συνδέσεις ίντερνετ και των διαφόρων διαδικτυακών παροχών, λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά, σε κάθε σχολική μονάδα της Αιγιάλειας και σε κάθε τάξη που προβλέπεται να έχει σύνδεση΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Ελευθεριώτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr