background img
banner
banner

Οι… έξυπνες στάσεις φέρνουν συνεργασία Δήμου – ΚΤΕΛ Αχαΐας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Την υποβολή δύο προτάσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» θα εξετάσει στη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Βασική προϋπόθεση για την υποβολή των προτάσεων είναι οι προγραμματικές συμβάσεις αφενός με το ΚΤΕΛ Αχαΐας και αφετέρου με το ΝΠΔΔ του δήμου Αιγιαλείας.

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο εισηγητής των θεμάτων, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Προγραμμάτων και Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄οι εν λόγω αποφάσεις είναι στο γενικότερο πλαίσιο προετοιμασίας του δήμου μας για υποβολή φακέλων ένταξης στη δράση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που είναι μέσα στις επιλογές μας και εκτιμούμε ότι θα συντελέσει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του δήμου μας. Οι δε προγραμματικές συμβάσεις είναι απαραίτητες αφού πρέπει να περιλαμβάνονται στα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του εκάστοτε έργου΄΄.

Εγκατάσταση εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων

Αναφορικά με τα έργα, για το μεν πρώτο, ο δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης για την πράξη «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Αιγιαλείας», με την πράξη να περιλαμβάνει υπηρεσίες συμβούλου για την δημιουργία και υποβολή φακέλου πρότασης, δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του δήμου και προβολή και επικοινωνία της Πράξης. Μάλιστα, στο δεύτερο υποέργο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων αρμοδιότητας του ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας Α.Ε. που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας Α.Ε και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ΄΄πρόκειται για τη δημιουργία «έξυπνων στάσεων μέσων μαζικής μεταφοράς» του ΚΤΕΛ Αχαΐας στα διοικητικά όρια του δήμου Αιγιαλείας΄΄. ΄΄ Το αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου μας με τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος του δήμου, παρέχοντας πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.
Φορέας πρότασης, κύριος του έργου και δικαιούχος φορέας υλοποίησης θα είναι ο δήμος Αιγιαλείας, ενώ φορέας λειτουργίας το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας Α.Ε.”

Προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων αρμοδιότητας του ΝΠΔΔ

Ως προς την πράξη «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Αιγιαλείας», είναι απαραίτητη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία. Μάλιστα, στο υποέργο 2 της πράξης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων αρμοδιότητας του ΝΠΔΔ που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του Νομικού Προσώπου και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες: 1. Πλατφόρμα διαχείρισης παιδικών σταθμών, ενημέρωσης γονέων με smart εφαρμογή κτλ

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρόσκλησης «Για έργα αρμοδιότητας των Νομικών Προσώπων των Δήμων, δικαιούχοι της Πρόσκλησης μπορεί να είναι μόνο οι αντίστοιχοι Δήμοι μέσω Προγραμματικής Σύμβασης του Ν. 3852/2010.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr