background img
banner
banner

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για τις Εξελίξεις στον Τομέα των Σπανίων Παθήσεων, το Σάββατο 22 Απριλίου, στο ξενοδοχείο My Way, στην Πάτρα. Η συνάντηση έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων, το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας και την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα Αχαΐας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και με τη στήριξη της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών/Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Συμμετείχαν με ομιλίες έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος όπως η Μένη Μαλλιώρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- ΕΚΠΑ, η Ευγενία- Γεωργία Στεφάνου, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια- Επιστημονική Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής Παιδιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Π., η Ελισάβετ Χρόνη, MD, PhD, Καθηγήτρια Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Π.Γ.Ν.Π., ο κος Παναγιώτης Γεωργίου, Συντονιστής Διευθυντής Ρευματολογίας Γ.Ν.Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», η Μαρίνα Μιχαλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια «Παθολογίας- Ενδοκρινολογίας», Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών, η Μαντώ Εγγλεζοπούλου, Οικονομολόγος, MSc, PhD(c), Διοικήτρια Γ.Ν. Κέρκυρας, Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Σπανίων και Πολύπλοκων Παθήσεων (2018-2021), ο κος Μανόλης Μέντης, Κοινωνικός Λειτουργός, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο κος Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (ΕΟΣ.ΣΠΑΝΟΠΑ) και η Αγγελική Πρεφτίτση, Συντ. Δικηγόρος. Τον συντονισμό του Συνεδρίου ανέλαβαν η Λιάνα Ιβάντσικ, Βιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, Οργανωτική Γραμματέας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και η κα Κωνσταντίνα Τσίχλα, δημοσιογράφος.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κος Αντώνης Χαροκόπος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας, Νίκη Παπαγιαννοπούλου και η Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α» Αχαΐας, κα Ελευθερία Θεοδωροπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr