background img
banner
banner

Σημαντική στιγμή για την Κοινότητα Μαυρικίου η υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ – ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα θαυματουργά Άχραντα Πάθη του Κυρίου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Μαυρικίου αλλά και οι επισκέπτες τους, το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, 9 Απριλίου. Η υποδοχή των ιερών θησαυρισμάτων της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς πίστης και η μεταφορά τους στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυρικίου, έγινε προς πνευματική ενίσχυση των πιστών, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο στόχος επετεύχθη στο έπακρον καθώς δεκάδες πιστών έσπευσαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία των ιερότατων κειμηλίων.

Αρχικά εψάλη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυρικίου και στη συνέχεια, περί τις 11.00 το πρωί, άπαντες μετέβησαν στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στον ναό, προκειμένου να υποδεχθούν τα Άγια Άχραντα Πάθη του Κυρίου, τα οποία κατέφθασαν με αυτοκίνητο από τη βάση τους που είναι η Ιερά Μονή Ταξιαρχών. Παρουσία ιερέων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής πομπή μέχρι τον ναό. Εψάλη δε δέηση και έγινε ο ασπασμός των θησαυρισμάτων της Ορθοδοξίας, από τους δεκάδες πιστούς.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος και Βασίλης Χριστόπουλος.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα

Ως μία ιδιαίτερη στιγμή κορύφωσης της πίστης των συγχωριανών του, χαρακτήρισε την υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου στο Μαυρίκι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Λιαπόπουλος. Μιλώντας στo protionline.gr είπε πως ΄΄η υποδοχή έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και η παραμονή των Αχράντων Παθών στο χωριό γι’ αυτή την ώρα ήταν πολύ σημαντική, προσφέροντας στους συγχωριανούς μας ευλογία και δύναμη΄΄. ΄΄Ευχαριστώ όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτή τη σημαντική στιγμή για το χωριό μας καθώς επίσης και σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Όπως είναι γνωστό το ιερό κυτίο των Αχράντων Παθών του Κυρίου, περιέχει τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, τεμάχιο από την ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον ιερό σπόγγο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την Σταύρωση του Κυρίου, καθώς και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr