background img
banner
banner

Στα ίδια αλλά ψηλά το τέλος παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού

ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΙΣΧΥ ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΕ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στα 9 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας η χρήση αιγιαλού για τοποθέτηση και εκμετάλλευση τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών από τις επιχειρήσεις. Η απόφαση αφορά και τις έξι δημοτικές ενότητες του δήμου και βάσει εντολής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, έχει τριετή ισχύ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του έκανε δεκτή την εισήγηση που προέβλεπε τον καθορισμό ενιαίων τιμών του ανωτέρω τέλους στα διοικητικά όρια του δήμου Αιγιαλείας για τα έτη 2023, 2024 και 2025 για τις Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού, Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.

Οι καταστηματάρχες θα επιβαρύνονται έτσι 9 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων και 9 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τη χρήση ξαπλωστρών κατά μήκος του αιγιαλού.
Σε ό,τι αφορά την τριετή ισχύ, η Κτηματική επικαλείται την ΚΥΑ «περί Καθορισμού όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1432/τ.Β’/10-3-2023, που ορίζει ότι: «η παραχώρηση απλής χρήσης γίνεται για τρία έτη, με εξαίρεση τις όμορες επιχειρήσεις, των οποίων η έναρξη δραστηριότητάς τους γίνεται κατά την διάρκεια ισχύος της παρούσας απόφασης». Αναμένεται τυπικά η έγκριση του εν λόγω ανταλλάγματος και από την Κτηματική.

Να σημειωθεί πως υπέρ της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας για το εν λόγω τέλος, ψήφισαν 24 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Γιώργος Κουβαράς και Θανάσης Χρυσανθόπουλος, καταψήφισαν.

Πρέπει να έχουν εξοφλήσει για να πάρουν άδεια

Σημειώνεται ακόμη πως τα ίδια τέλη για τη χρήση αιγιαλού ίσχυαν και πέρυσι. Ερωτηθείς από την «Π», ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Φραγκονικολόπουλος είπε πως πρόκειται για το ίδιο τέλος με πέρυσι, το οποίο χαρακτήρισε ως υψηλό για τα δεδομένα και τις οικονομικές συνθήκες της εποχής. Ως προς το αν υπάρχουν εκκρεμότητες από τα προηγούμενα χρόνια από επαγγελματίες της περιοχής, ο αντιδήμαρχος είπε ότι για να πάρουν άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις όποιες εκκρεμότητες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr