background img
banner
banner

Ανάδειξη των προϊόντων όλων των κοινοτήτων της Αιγιάλειας!

ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ – ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Μία αξιόλογη προσπάθεια που λειτούργησε ως πρόβα… τζενεράλε, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου στην Άνω Ζήρια, η οποία αφορούσε τη γενικότερη προβολή της τουριστικής ανάπτυξης και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον δήμο Αιγιάλειας σε αυτό τον τομέα. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να διοργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Προϊόντων “Κερνάμε Ελλάδα” το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στο λιμάνι της πόλης στις 11, 12 και 13 Αυγούστου, στρέφοντας όλα τα φώτα της γαστρονομίας στο Αίγιο!

Δύο πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, η ΕΡΤ1 και το Mega Channel, βρέθηκαν στην περιοχή και με απευθείας συνδέσεις, έδειξαν πλάνα από τις φυσικές ομορφιές της Ζήριας, με τους αμπελώνες να κυριαρχούν και τα τοπικά προϊόντα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι “πρωταγωνιστές” της συλλογικής προσπάθειας και καλεσμένοι των καναλιών, υποσχέθηκαν ότι η επερχόμενη δράση θα στεφτεί με την απόλυτα επιτυχία και θα λειτουργήσει άκρως επιτυχημένα, προς την τουριστική προβολή της Αιγιάλειας σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σκοπός, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας

Τα συνεργεία των δύο μεγάλων καναλιών στήθηκαν από νωρίς το πρωί στον υπαίθριο χώρο που επιλέχθηκε, ένα ορεινό σημείο με υπέροχη θέα, προκειμένου να αναδείξουν μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης, στις εκπομπές “Κοινωνία ώρα Mega” και “Συνδέσεις” αντίστοιχα, μια προσπάθεια που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ωριμάζει μέσω των διοργανωτών της. Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα, που παράγει η ευρύτερη περιοχή (οίνος, σταφίδες, λεμόνια, λάδι κ.λπ.) και φυσικά, να γνωστοποιηθεί σε όλο το πανελλήνιο η δράση του Φεστιβάλ που πρόκειται να γίνει τον Αύγουστο στην περιοχή της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, στόχος είναι η δράση να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαστάσεις γίνεται, προκειμένου να αυξηθεί άμεσα το τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Στην εν λόγω περίπτωση, “συνδετικός κρίκος” μεταξύ της συγκεκριμένης δράσης στην Άνω Ζήρια και την προβολή της στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, τον Αιγιαλέα σεφ Θωμά Λαζανά, οποίος, όχι μόνο είναι ένας μόνιμος εκφραστής της προώθησης των τοπικών προϊόντων, αλλά και κάτοικος του χωριού της Άνω Ζήριας. Ένας άνθρωπος που δεν χάνει την ευκαιρία να προβάλλει την περιοχή και τα προϊόντα της, όσο πιο συχνά γίνεται.

Το φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης και στόχο θα έχει να εξερευνήσει τις γευστικές, γαστρονομικές τάσεις, τα αγαθά της περιοχής και να ενεργήσει προς την προώθηση τοπικών προϊόντων, όπως κρασί, τυριά, λεμόνια, λάδι, γλυκά, σταφίδα και πολλά άλλα, σε ευρύτερο κοινό.

Δήμος και Περιφέρεια στηρίζουν την προσπάθεια

Μεγάλη βοήθεια στην όλη διαδικασία, θα προσφέρει ο δήμος Αιγιάλειας μέσω της αντιδημαρχίας Τουρισμού και του ίδιου του κ. Βαρδάκη που παρέστη στα γυρίσματα της Ζήριας, ο οποίος είναι αρωγός της προσπάθειας μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το επερχόμενο Φεστιβάλ έχει σαν απώτερο σκοπό να αναδείξει τις γεύσεις, τα αρώματα και τις μουσικές που συνοδεύουν μία γαστρονομική έκφραση και να φέρει νέο κόσμο στην περιοχή, δίνοντας μία ακόμα πιο μεγάλη ώθηση στην ήδη υπάρχουσα τουριστική ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τα αγαθά του τόπου.

Βαρδάκης: «Κάθε κοινότητα θα έχει το δικό της στημένο περίπτερο»

Μιλώντας στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης και αναφερόμενος στην τριήμερη γιορτή “Κερνάμε Ελλάδα”, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη και κορυφώνεται με το Φεστιβάλ των τοπικών προϊόντων, είναι ένα ακόμα βήμα προς την εξωστρέφεια που επιδιώκουμε και την καθολική προβολή της περιοχής. Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τις ιδιαιτερότητες όλων των σημείων της Αιγιάλειας. Είναι η πρώτη φορά που θα προβληθούν ξεχωριστά τα προϊόντα που παράγει κάθε κοινότητα της Αιγιάλειας, αφού κάθε κοινότητα θα έχει το δικό της στημένο περίπτερο και οι υπεύθυνοι του κάθε πάγκου, είτε είναι τοπικοί σύλλογοι είτε πρόεδροι και κοινοτικά συμβούλια, θα μπορούν να προβάλλουν τα αγαθά, τα ήθη τους και τις συνήθειες, στους επισκέπτες και τους ενδιαφερόμενους. Τέτοια ανάλογη συλλογική προσπάθεια δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για την προβολή της Αιγιάλειας πανελλαδικά, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο” ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Ντίνος: «Θα διοργανωθεί όσο πιο σωστά γίνεται ώστε να εδραιωθεί»

“Στο τριήμερο Φεστιβάλ του Αυγούστου, οι 74 τοπικές κοινότητες του δήμου θα συμμετάσχουν μέσω των εκπροσώπων τους, με δικό τους τρόπο και τον δικό τους πάγκο. Όλοι θα μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα, την κουλτούρα, διάφορα λαογραφικά στοιχεία και την ιστορική τους διαδρομή, μα πάνω από όλα, την γαστρονομική τους άποψη “φερμένη” από τα βάθη των χρόνων στη σύγχρονη εποχή. Εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός και θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την Αιγιάλεια, με απίστευτο τουριστικό ενδιαφέρον. Οι απευθείας συνδέσεις που έγιναν στα δύο μεγάλα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια με τη δράση που φιλοξενήθηκε στη Ζήρια, ήταν ουσιαστικά ένας… “προπομπός – διαφήμιση” για αυτό που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι. Στηρίζουμε την προσπάθεια με κάθε τρόπο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διοργανωθεί όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να εδραιωθεί και να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια” δήλωσε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερινεού Γιώργος Ντίνος, περιγράφοντας την επερχόμενη δράση.

Λαζανάς: «Η Αιγιάλεια, προορισμός γαστρονομικής κουλτούρας»

Μιλώντας στo protionline.gr ο σεφ Θωμάς Λαζανάς και περιγράφοντας τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει και στην οποία συστρατεύονται πολλοί άνθρωποι και φορείς στο να πετύχει, δήλωσε: “Το Φεστιβάλ έχει παρουσιαστεί ήδη μία φορά, το 2016, και τότε είχε αρκετή επιτυχία. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που δημιουργεί απόλυτη εξωστρέφεια και παρακινεί σαφώς, τον κόσμο στο να ακολουθήσει και να δει την προσπάθεια των παραγωγών της περιοχής. Η Λέσχη στην οποία είμαι πρόεδρος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να διοργανωθεί το “Κερνάμε Ελλάδα” στην περιοχή της Αιγιάλειας και σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο, ο οποίος ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και θετικός, αλλά και την Π.Δ.Ε. καταφέραμε να διοργανωθεί και να προωθηθεί. Ελπίζω ότι θα έχει την απήχηση που της αξίζει…” τόνισε ο κ. Λαζανάς.

Ο έμπειρος σεφ, ανέφερε την κοινή προσπάθεια που γίνεται φέτος, όχι μόνο για να πετύχει η συγκεκριμένη τριήμερη εκδήλωση του Αυγούστου, αλλά σε απώτερο χρόνο να γίνει ένας θεσμός. Μάλιστα, ανέφερε ότι στη σύμπραξη των φορέων που διοργανώνουν την εν λόγω εκδήλωση, “έπεσε” η ιδέα του να γίνει το Φεστιβάλ αυτό, μια μεσογειακή εκδήλωση, δηλαδή ένας κοινός προορισμός γαστρονομικής κουλτούρας και προϊόντων ευρύτερης αποδοχής, στο οποίο πλέον θα συμμετάσχουν όχι μόνο τοπικές κοινότητες, αλλά και δήμοι και παραγωγοί από όλα τα κράτη της Μεσογείου, ανεξαιρέτως.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr