background img
banner
banner

Κοντά στους εκπαιδευόμενους με ευχές και γλυκίσματα για το Πάσχα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ Ν.Δ. ΙΑΣΟΝΑ ΦΩΤΗΛΑ ΣΤΟ ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ ΑΙΓΙΟΥ

Μία πολύ τρυφερή και ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψη πραγματοποίησε τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ. Έπειτα από ένα ολιγόλεπτο πέρασμά του από την κεντρική αγορά της πόλης, επισκέφτηκε για 45 λεπτά περίπου τις εγκαταστάσεις της δομής, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους και τους υπεύθυνους του Κέντρου, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες που τελούνται επί καθημερινής βάσης, ενώ δεν στάθηκε μόνο στο… “τυπικό” της επίσκεψης. Δείχνοντας την απλότητα που έχει, σαν άνθρωπος, όχι μόνο αντάλλαξε ευχές με όλους ανεξαιρέτως, όχι μόνο άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα της καθημερινότητας της δομής, αλλά μοίρασε και πασχαλινά τσουρέκια, χέρι – χέρι!

Ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις αλλά και για την πορεία του νέου κτιρίου

Ο βουλευτής και η συνοδεία του, έφτασαν στο Ειδικό Κέντρο περίπου στις 11 και ήταν εμφανής η χαρά του, κρατώντας ο… ίδιος τις σακούλες με τα γλυκίσματα και τα τσουρέκια που ήθελε να προσφέρει. Χαμογελαστός και ιδιαιτέρως ευδιάθετος, χαιρέτησε προσωπικά όλα τα μέλη της δομής, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Γιώργος Γκιώνης, τον καλωσόρισε με εγκάρδιο τρόπο. Αμέσως μετά, ο βουλευτής Αχαΐας είδε τις κατασκευές και τις δραστηριότητες που τελούνται αυτό το διάστημα, ρώτησε για το πώς γίνονται οι χειροτεχνίες και πώς διατίθενται μέσω της έκθεσης και του bazaar στην οδό Κλ. Οικονόμου, ενώ άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανάγκες που υπάρχουν σε οικονομικό πλαίσιο. Ο κ. Φωτήλας μάλιστα, ζήτησε να μάθει το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για τη μεταφορά του Κέντρου στη νέα του “γειτονιά” (πλησίον του 1ου ΓΕΛ Αιγίου) και βεβαίως, σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες των καινούριων σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Ι. Φωτήλας: “Συντελείται μεγάλο κοινωνικό έργο, τα παιδιά είναι γεμάτα ταλέντα και δημιουργικότητα”

Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος σε όλους όσους βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, η οποία ήταν κατάμεστη και από κόσμο και από αγάπη, ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα σε καθέναν ξεχωριστά, ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάζονται σε αυτή την δομή και να τους πούμε ένα θερμό ευχαριστώ. Με μεγάλο κόπο, με τεράστιες θυσίες και αυταπάρνηση, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να συντηρούν αυτά τα παιδιά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να τα κάνουν να προοδεύουν και να γεμίζουν με δημιουργικότητα την καθημερινότητά τους.

Συντελείται σοβαρό κοινωνικό έργο. Τα παιδιά έχουν ταλέντα και πείσμα. Προσωπικά, θα είμαι δίπλα τους σε κάθε στιγμή και σε κάθε προσπάθεια. Καλώ κάθε δημότη, να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί, αγοράζοντας τις κατασκευές αυτών των παιδιών και συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους, εν όψει των αγίων ημερών που έρχονται…» τόνισε. Βεβαίως, ταυτόχρονα εστίασε και στην προσφορά που έχουν οι οικογένειες και οι μανάδες των ατόμων με αναπηρίες, εκθειάζοντας το έργο τους και την ψυχική τους δύναμη, για αυτό που πράττουν καθημερινά.

Ο απλός κόσμος βοηθά και το ενδιαφέρον των Αιγιαλέων είναι μεγάλο

Ο πρόεδρος κ. Γκιώνης, απαρίθμησε ένα – ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Κέντρο, είτε αυτά είναι μικρά και καθημερινά που μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα, είτε είναι μακροχρόνια και με οικονομικό κόστος τέτοιο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί εύκολα η δομή σε πρακτικό επίπεδο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι προσπαθούν να προμηθευτούν ένα νέο αυτοκίνητο μεταφοράς των ωφελουμένων από τις διάφορες περιοχές προς το παρόν κτίριο, καθώς τα ήδη υπάρχοντα είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετούν σωστά τις ανάγκες που υπάρχουν. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος μίλησε για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει ο απλός κόσμος σε καθημερινή βάση και το ενδιαφέρον των Αιγιαλέων που έχει σημειωθεί από τον κορωνοϊό και έπειτα, και επισήμανε ότι ο μέσος δημότης έχει στραφεί προς την προσφορά και την αλληλεγγύη, δείχνοντας ευαισθητοποίηση για τις ανάγκες τέτοιων κοινωνικών ομάδων.

Να σημειωθεί ότι, τον χειμώνα που μόλις πέρασε, τέσσερα μέλη επιπλέον “συμπλήρωσαν” την όμορφη… ομάδα του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ, τα οποία μάλιστα, ενσωματώθηκαν πολύ εύκολα και γρήγορα στα.. παλαιά μέλη αλλά και στις συνθήκες λειτουργίας, σε ευρύτερη έννοια.

Τέλος, να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου κ. Γκιώνη, περί τα τέλη του Ιουνίου θα ολοκληρωθούν και οι όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται στο νέο κτίριο της οδού Κλεισούρας και στον εξωτερικό χώρο, ενώ έδειξε βεβαιότητα ότι από τα μέσα Σεπτέμβρη και έπειτα, η καινούρια δομή θα είναι σε θέση να υποδεχτεί πλήρως όλους τους εξυπηρετούμενους, τις υπηρεσίες και το προσωπικό της δομής, στον νέο χώρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr