background img
banner
banner

Στο βάθρο ο Λεωνίδας Θεοφυλακτόπουλος στα “Κυριακίδεια 2023”

Ο αθλητής της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου Λεωνίδας Θεοφυλακτόπουλος έτρεξε στην Κόρινθο στον αγώνα με την ονομασία ‘’Κυριακίδεια’”, που γίνεται στη μνήμη του μεγάλου μας μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη και τερμάτισε 1ος στην κατηγορία του και 2ος στη γενική κατάταξη στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Ο Στέλιος Κυριακίδης υπήρξε Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης, νικητής στους Παγκύπριους αγώνες και έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες (Βερολίνο 1936, Λονδίνο 1948).
Έμεινε στην ιστορία για την μεγάλη νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 που την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός Αμερικής-Καναδά που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ο πρώτος που χρησιμοποίησε χρονομετρητή χειρός!!

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες τιμήθηκαν με μετάλλιο και ο πρώτος/τη με κύπελλο, ενώ σε όλους τους δρομείς που έλαβαν μέρος δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα. Ομάδες εθελοντών, και μονάδα ιατρικής άμεσης βοήθειας θα υποστήριξαν την εκδήλωση σε όλη τη διάρκειά της.

Τα 32α Κυριακίδεια διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr