background img
banner
banner

Ήκμασε το παραεμπόριο το Σάββατο στη λαϊκή…

ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Σε τέσσερα σημεία «χτύπησαν» στη λαϊκή αγορά του Αιγίου, πωλητές που δεν κατέχουν άδεια, καθ’ όλη τη διάρκειά της το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες, άπλωσαν τους πάγκους τους ακόμη και σε σημεία για τα οποία δεν υπάρχουν καν άδειες κι έμειναν μέχρι να ξεπουλήσουν…

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των νόμιμων επαγγελματιών που διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη ελέγχων και απομάκρυνση των παράνομων εις βάρος του υγιούς εμπορίου.

Ζαρζαβατικά ανάμεσα σε ρούχα…

Δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που ξενίστηκαν βλέποντας πάγκο με οπωρολαχανικά στη συμβολή των οδών Νικολάου Σολιώτη και Βασ. Κωνσταντίνου εκεί δηλαδή που δραστηριοποιούνται και έχουν άδειες οι έμποροι βιομηχανικών ειδών και μάλιστα από το σημείο μετά βίας περνούσαν τα Ι.Χ.

Οι νόμιμοι πωλητές ανέφεραν πως επικράτησε ένα καθεστώς «τρομοκρατίας» που δεν τους επέτρεψε να κινηθούν μόνοι τους και να τους ζητήσουν να φύγουν, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σε έναν χώρο, να πληρώνουμε τα τέλη κατάληψης χώρου και ό,τι άλλο μας ζητείται και να μην μπορούμε να μιλήσουμε».

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και την αστυνομία, ζητώντας την παρουσία και της δημοτικής αστυνομίας που έχει την αρμοδιότητα να απομακρύνει τους παράνομους από τον χώρο, δεδομένου ότι η αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. περιορίζεται στους γύρω χώρους, όπως τουλάχιστον ξεκαθαρίστηκε από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν εκεί το Σάββατο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επαγγελματιών.

Το πρωί πάντως του Σαββάτου προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους των παράνομων και για «όργιο» παραεμπορίου.
Επισήμαναν ακόμη πως έφυγαν αφήνοντας παντού τελάρα τα οποία βεβαίως μαζεύτηκαν από την υπηρεσία του δήμου, στην οποία ωστόσο οι εν λόγω δεν καταβάλουν το απαιτούμενο τέλος.

Σταθερά επόπτης κάθε Σάββατο

Αυτό που τονίστηκε στo protionline.gr εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων Βιομηχανικών ειδών είναι ότι πρέπει να επισπευστεί η ψήφιση της κανονιστικής πράξης, η οποία, μεταξύ άλλων, ικανοποιεί το αίτημά τους για παρουσία επόπτη κάθε Σάββατο στη λαϊκή ώστε να υπάρχουν σταθερά έλεγχοι και να παταχθεί το παραεμπόριο.

Να σημειωθεί ότι η νέα κανονιστική πράξη, που προέρχεται από διαβούλευση στην οποία συμμετείχε το Σωματείο με συγκεκριμένες προτάσεις, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου στη συνεδρίασή του την περασμένη εβδομάδα, και αναμένεται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας που καλείται να λάβει απόφαση για την εφαρμογή των διατάξεών της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr