background img
banner
banner

Αναγνώριση στην Ιταλία για τη συμβολή του δήμου Αιγιαλείας στο Interreg

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ FAME ROAD –ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Ο δήμος Αιγιαλείας έδωσε εξετάσεις και πέρασε με «άριστα», αξιοποιώντας τα προγράμματα Interreg στο έπακρο, τόσο ως προς τη δημιουργία υποδομών όσο και στην ανάπτυξη συνεργιών που θα επιφέρουν μελλοντικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας το… στοίχημα της εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο του FAME Road, εκπρόσωποι του δήμου Αιγιαλείας συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στα εγκαίνια αντίστοιχου με τα «Παλαιά Σφαγεία» Αιγίου, Hub που υλοποιήθηκε στον δήμο Grottaglie της Ιταλίας, εισπράττοντας την αναγνώριση του δήμου Αιγιάλειας ως προς τη συμμετοχή και αποτελεσματικότητά του στο πρόγραμμα.

«Δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε», ήταν το σχόλιο στο protionline.gr, του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμο στην Ιταλία. Επίσης, παρούσα στις εκδηλώσεις του ενός εκ των πέντε εταίρων του προγράμματος, ήταν και η υπεύθυνη του πρότζεκτ στον δήμο Αιγιαλείας, Χρυσούλα Χρηστιά.

Η συμμετοχή του αντιδημάρχου στην… κοπή της κορδέλας σε έργο στον δήμο Grottaglie της Ιταλίας

΄΄Ο δήμος μας απέκτησε όνομα λόγω της πολύ καλής εικόνας σε προγράμματα interreg και μολονότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και διαδικασίες για την υλοποίησή τους, καταφέραμε να τα φέρουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα είναι πολλές οι άλλες περιοχές που θα μας ζητήσουν συνεργασία για κοινή πρόταση, διότι πετύχαμε στον απαιτούμενο χρόνο υλοποίηση και απορρόφηση χρηματοδότησης στο 100%. Είναι δε σημαντικό αυτό που διαπίστωσα επισκεπτόμενος τον εταίρο δήμο της γειτονικής χώρας, ότι το Τμήμα Ανάπτυξης του δήμου Αιγιαλείας, έχει αποκτήσει πλέον φίλους πραγματικούς στην Ιταλία, ενώ και με τους υπόλοιπους δήμους που συνεργαστήκαμε δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις και για άλλες συνεργασίες΄΄, τόνισε ακόμη ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Παρευρεθήκαμε και εγκαινιάσαμε την αναπαλαίωση – όπως έγινε και στα Παλαιά Σφαγεία – ενός παλαιού μοναστηριού που λειτουργεί πλέον ως κτίριο πολιτισμού. Για το έργο έχουν χρησιμοποιήσει 2-3 προγράμματα και έγινε τμηματικά. Επίσης, συμμετείχαμε και σε μία εκδήλωση που την είχαν ονομάσει «agora». Ακόμη, στον χώρο λειτουργεί και μόνιμη έκθεση που παρουσιάζει τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ των πέντε δήμων που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος είχαν επισκεφθεί την περιοχή και δέκα επιχειρήσεις της Αιγιάλειας΄΄. Να σημειωθεί ότι η αιγιώτικη αποστολή είχε συνεργασία, τόσο με τον δημοτικό σύμβουλο του ιταλικού δήμου, υπεύθυνο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Giovanni Annicchiarico, όσο και με τον δήμαρχο Grottaglie, Ciro D’ Aio.

Μία με δύο εκδηλώσεις την εβδομάδα στον ατμοσφαιρικό χώρο των «Παλαιών Σφαγείων»!

Ο κ. Χριστόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Χρηστιά για την καλή συνεργασία που έχουν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη λειτουργία του χώρου των «Παλαιών Σφαγείων» Αιγίου, λέγοντας: ΄΄ Ήδη τα παλαιά σφαγεία από την ημέρα των εγκαινίων τους φιλοξενούν τουλάχιστον μία με δύο εκδηλώσεις την εβδομάδα, οι οποίες αφορούν την ποίηση, τις παρουσιάσεις βιβλίων, τον πολιτισμό σε δημιουργικό επίπεδο. Είμαστε ανοιχτοί σε όποιων θέλει να χρησιμοποιεί τον χώρο για δραστηριότητες που συνάδουν με το κτίριο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr