background img
banner
banner

Αναφορά Μπέσκου σε Φαρμάκη για την… κατά τόπους ασφαλτόστρωση της οδού Κορίνθου

ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Την έντονη αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Μπέσκου, έχει προκαλέσει το «πάγωμα» των εργασιών ασφαλτόστρωσης της οδού Κορίνθου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προαναγγελθεί ασφαλτόστρωση τόσο της εν λόγω οδού, όσο και της συνέχειάς της στις οδούς Κανελλοπούλου και Ζωοδόχου Πηγής, κάτι που όμως δεν έγινε σε όλα τα σημεία. Ο κ. Μπέσκος, διαμαρτυρόμενος κατέθεσε αναφορά στον Περιφερειάρχη, η οποία κοινοποιείται και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Όπως τονίζει, ΄΄είναι πραγματικά προσβλητική για την περιοχή μας η εικόνα εγκατάλειψης της οδού Κορίνθου στο Αίγιο. Ενθυμούμαι ότι με τη συνοδεία σας είχατε έρθει, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για να διαφημίσετε προφανώς το έργο που, όπως ήταν αναμενόμενο, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε αλλά αυτή τη στιγμή η Π.Ε.Ο. που διέρχεται η οδός Κορίνθου στο Αίγιο, είναι ένα οδόστρωμα με μπαλώματα, χωρίς διαγράμμιση ως αρμόζει στοιχειωδώς σε εθνικό δίκτυο, χωρίς φωτισμό και με άσφαλτο στο μεγαλύτερο σημείο της που έχει να αντικατασταθεί δεκαετίες.

Είναι απορίας άξιο, από τη στιγμή που ήρθαν τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης, το γεγονός για ποιο λόγο δεν ασφαλτοστρώθηκε όλη η οδός Κορίνθου αλλά μεμονωμένα τμήματα. Ένα οδόστρωμα εγκαταλελειμμένο, κυριολεκτικά με μπαλώματα και με εξαφανισμένες τις διαχωριστικές γραμμές χωρίς τον στοιχειώδη φωτισμό. Έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα. Είναι αδιανόητη η παράλειψη σας να αποκαταστήσετε αυτή την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η Π.Ε.Ο. που είναι και διέρχεται στην είσοδο της πόλης΄΄.

Θέτει τον Περιφερειάρχη προ των ευθυνών του

Ακόμη, επισημαίνει και τα εξής: ΄΄Αν δεν προχωρήσετε άμεσα στα αυτονόητα, ήτοι ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση, φωτισμό της, θα είστε υπεύθυνος δια των παραλείψεών σας εσείς προσωπικά και η Περιφέρεια για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε πολίτη ένεκα αυτών των παραλείψεων.

Να σας υπενθυμίσω τον κίνδυνο που υπάρχει για διερχόμενα αυτοκίνητα που μεταφέρουν μάλιστα και μαθητές και μάλιστα λεωφορείο από τη γέφυρα που ευρίσκεται στην Κάτω Πτέρη όπου εδώ και δεκαετίες έχουν διαλυθεί τα προστατευτικά κάγκελα, υπάρχουν μόνο σιδερένιες εξοχές αυτών και υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια πολιτών, μαθητών που διέρχονται με οχήματα από αυτή.
Παρακαλώ άμεσα για τις ενέργειές σας που συνίστανται στην αποκατάσταση των ανωτέρω ζητημάτων.

Η Εισαγγελική αρχή, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, να εξετάσει τους λόγους που δεν γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες στις ανωτέρω περιπτώσεις που εγκυμονούν κίνδυνο για πολίτες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr