background img
banner
banner

Αυτά τα 10 στρέμματα ποιος θα τα πάρει;

ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το αναμενόμενο master plan της λιμενικής ζώνης του Αιγίου, η διενέργεια πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων στην πρώην Χαρτοποιία κατόπιν σχετικής αίτησης ιδιώτη, φαίνεται πως… άνοιξαν την όρεξη σε επενδυτές. Ούτε μία, ούτε δύο, τρεις προτάσεις έχουν κατατεθεί ως ώρας, όπως αποκάλυψε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μαρία Ιατροπούλου.

Η «Π» παρουσιάζει σήμερα την πρόταση που κατέθεσε Όμιλος Εταιρειών και αφορά την ενοικίαση του ίδιου χώρου, δηλαδή των 10 στρεμμάτων δικαιοδοσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας. Αυτή τη φορά αφορά τη δημιουργία και εκμετάλλευση Θεματικού Πάρκου με εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί αίτηση – τεχνική έκθεση από την εταιρεία «Ηλιοφώς» που εκπροσωπείται από τον Ανδρέα Αποστολόπουλο και δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα ασχολείται με τη μετατροπή σκαφών και καραβιών σε ηλεκτρικά η υβριδικά και κάτι ανάλογο επιθυμεί να αναπτύξει και στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας.

Ποιος είναι ο Όμιλος Κουτσαντώνη

Η νέα αίτηση – πρόταση κατατέθηκε την Τετάρτη στον δήμο, από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Κουτσαντώνη του Ιωάννου και απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Ως πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Κουτσαντώνη, ο αιτών κάνει γνωστό πως ο Όμιλος, που ιδρύθηκε στο Αίγιο το 1965, δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης, καθώς και στον τουριστικό και ιστιοπλοϊκό χώρο. Τμήματα του Ομίλου αποτελούν οι εταιρείες: Βύρων Εκπαιδευτική ΑΕ, Ξένες Γλώσσες Κουτσαντώνη ΑΕ, Byron College Ltd Αγγλία, Stem &Arts, Kelno, κδβμ Interaccess, ΚΔΑΠ Μικροί Επιστήμονες, New Age Learning) καθώς και οι τουριστικές Kapa travel, και ιστιοπλοϊκές (ocean pearl, Carpe Diem).

Η διαμόρφωση και οι δραστηριότητες

Εκφράζει έτσι το ενδιαφέρον του να μισθώσει το ακίνητο του Λιμενικού Ταμείου (εκτάσεως περ. 10.000τ.μ.) στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας για την δημιουργία και εκμετάλλευση Θεματικού Πάρκου με εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Όπως σημειώνει, ΄΄η ύπαρξη ενός θεματικού, ψυχαγωγικού και αθλητικού πάρκου στο σημείο αυτό της πόλης μας, κατά τα πρότυπα πολλών άλλων ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων, σε συνδυασμό και με τον παρακείμενο πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου και του Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει αισθητά τόσο στη βελτίωση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και στην ανάπτυξη του οικισμού Μυρτιάς αφού φιλοδοξούμε βάσιμα να προσελκύσουμε επισκέπτες και πέραν των ορίων της πόλεώς μας΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως οι μέχρι σήμερα επιτυχημένες εκπαιδευτικές εταιρείες και δραστηριότητες του Ομίλου Κουτσαντώνη, που απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους, αποτελούν εγγύηση για την επιχειρηματική επιτυχία του προτεινόμενου εγχειρήματος, κάνοντας γνωστό πως η εγκατάσταση που πρόκειται να δημιουργήσει θα αποτελέσει επένδυση για την περιοχή και όχι απλά εκμίσθωση του χώρου, θα απασχολήσει εργατικό δυναμικό της περιοχής και για την κατασκευή και για τη λειτουργία του και θα αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος και για την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα.

Έτοιμος να καταθέσει το business development plan

Ο πρόεδρος του Ομίλου μάλιστα, δηλώνει πως αναμένει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης, θα υποβάλει λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης (business development plan) και χρονοδιαγράμματος υλοποίησής του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr