background img
banner
banner

Ενδυνάμωση του γονεϊκού κινήματος και ανανέωση

…ΕΒΓΑΛΑΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τη συσπείρωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας και των μελών τους, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας, φανέρωσε η μεγάλη συμμετοχή στην προχθεσινή (Δευτέρα) εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες, που έλαβαν χώρα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Η ενδυνάμωση του γονεϊκού κινήματος που επιδίωκε ο απερχόμενος πρόεδρος Μένιος Κουτρόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ… πέτυχαν και με το παραπάνω, αφού η Ένωση κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των εκλεγμένων μελών, δυναμώνοντας έτσι και τη “φωνή” της στην Ομοσπονδία.

Τέθηκαν οι προοπτικές της νέας θητείας

Με στόχο την απόλυτη προσφορά και την άκοπη βοήθεια των μαθητών σε κάθε είδους ζητήματα που προκύπτουν κατά τη σχολική τους μαθητεία, συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της “επόμενης μέρας” για την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας. Ήταν μία ουσιαστική Γενική Συνέλευση που είχε καθολική συμμετοχή από εκπροσώπους όλων σχεδόν των σχολείων της περιοχής και τέθηκαν οι προοπτικές της νέας θητείας, ενώ έγινε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της προηγούμενης θητείας. Η εκλογική διαδικασία που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ανέδειξε το επόμενο Δ.Σ. αλλά και τα 11 καινούρια μέλη που εκλέγονται για την Ομοσπονδία. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, το “παρών” έδωσαν όλα τα σχολεία του δήμου, ενώ πριν τη διεξαγωγή των εκλογών και την ενδιαφέρουσα διαδικασία, υπήρξε εκτενής ενημέρωση από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Κουτρόπουλο για την πορεία της θητείας τού μέχρι πρότινος διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τα μέχρι στιγμής έργα που υλοποιήθηκαν ή δεν… κατέστησαν εφικτά. Τα μέλη μίλησαν για τις πρακτικές και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, αλλά συζητήθηκαν η προοπτική του “αύριο”, αλλά και το “πνεύμα” που οφείλει να λειτουργεί η Ένωση ώστε οι Σύλλογοι να είναι πάντα υπό την “ομπρέλα” μιας οργανωμένης και αποτελεσματικής διοίκησης.

Να είναι σε εγρήγορση…

Ο κ. Κουτρόπουλος στην ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στις ενδιαφέρουσες δράσεις της Ένωσης, αλλά και αυτές που κατάφεραν και πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, τις διάφορες επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν, αλλά και την εγρήγορση που οφείλουν να έχουν όλοι οι γονείς, για να μετέχουν στις όποιες δραστηριότητες, στηρίζοντας τις δραστηριότητες των μαθητών και βέβαια τις σχολικές μονάδες. Αμέσως μετά ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις της Ένωσης, την Τρελή Ολυμπιάδα, την Συγγραφή Παραμυθιών αλλά και το Παιδικό Καρναβάλι, ενώ ζήτησε εφ’ εξής, ο ρόλος των ενεργών μελών της Ένωσης να είναι όχι απλά διεκπεραιωτικός αλλά και πιο ουσιαστικός.

“Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή και είμαστε αρκετά χαρούμενοι, για αυτό. Η παρουσία 22 σχολικών μονάδων, αποδεικνύει περίτρανα και την αποτελεσματικότητα, αλλά και την αξιοπιστία που έχουμε κερδίσει, λιθαράκι – λιθαράκι. Καταφέρνουμε και έχουμε ένα κλίμα ανανέωσης, με την προσθήκη νέων προσώπων και ισορροπούμε την ποιότητα του Δ.Σ. με την εμπειρία από κάποια μέλη που ήδη έχουν μεγάλη θητεία, στο διοικητικό συμβούλιο. Το σημαντικότερο που έχουμε αποκτήσει, είναι ότι όλα τα μέλη της Ένωσης είναι άνθρωποι που έχουν μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Είναι μέλη που νοιάζονται να πάει η μαθητική κοινότητα ένα βήμα πιο κάτω. Είναι μέλη που θα δηλώνουν το “παρών” στα ζητήματα και τα προβλήματα που θα προκύπτουν, σε όλες τις μονάδες της Αιγιάλειας, σε κάθε “γωνιά” του δήμου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει μεγάλη δίψα και τρομερή θέληση, για να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο και τα επόμενα δύο χρόνια” δήλωσε στο protionline.gr ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας, για την προχθεσινή εκλογική διαδικασία στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Αρχοντούλας (Ντίας) Παναγοπούλου, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων “η τρομερά μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε, αποδεικνύει ότι περνάμε σιγά – σιγά στο επόμενο “στάδιο” του συλλόγου, την περίοδο του εκσυγχρονισμού και των νέων προσώπων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, για αυτό”.

Να τονιστεί ότι σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου θα επέλθει το νέο διοικητικό συμβούλιο σε σώμα, ενώ συνολικά, εκλέχτηκαν 11 μέλη για την Ομοσπονδία, δηλαδή τέσσερα άτομα περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της αυξημένης προσέλευσης στην κάλπη.

Ποιοι εκλέγονται

Στο Δ.Σ της Ένωσης Γονέων εκλέχθηκαν οι εξής:
1. Μένιος Κουτρόπουλος
2. Δημήτρης Ζωϊτσούδης
3. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος
4.Παναγιώτης Κουτσούκης
5. Ίλια Παλαιολόγου
6. Ανδρομάχη Τσούμα
7. Σωτήρης Μακαρώνας

Αναπληρωματικά μέλη:
1. Ανδρέας Μαρκοράς
2. Φώτης Βασιλείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr