background img
banner
banner

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ: «Σκάβοντας μέσα στο καλοκαίρι για την αποχέτευση είναι σαν να σκάβετε τον λάκκο μας»

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ

Να μην ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, σε μία άκρως εποικοδομητική περίοδο γι’ αυτούς, το έργο της αποχέτευσης στο Διακοπτό, ζητούν οι επαγγελματίες της περιοχής, ζητώντας από δήμο και ΔΕΥΑΑ να προγραμματίσουν την έναρξη των εργασιών από Σεπτέμβριο. Μάλιστα, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως σκάβοντας τον δήμο μία τέτοια περίοδο είναι σαν να σκάβουν τον λάκκο τους!
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση – διαμαρτυρία τους, επισημαίνουν: ΄΄Το αποχετευτικό της Αιγιάλειας από την έμπνευσή του, από τους έξι Δημάρχους της, από τότε μέχρι και σήμερα κατέγραψε μια εικοσαετή πορεία εν μέσω γραφειοκρατικών και οικονομικών συμπληγάδων. Και αφού ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες του έργου μαθαίνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει να σκάβεται το Διακοπτό. Μετά τα ‘’κεσάτια’’ της κρίσης, του κορονοϊού και όλων των δυσκολιών που περνάμε, ειδικά εμείς οι επαγγελματίες, αυτό είναι απαράδεκτο!΄΄.

Να πάει Σεπτέμβριο…

Επιπλέον, γνωστοποιούν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, και τονίζουν: ΄΄Δεν γνωρίζουμε τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου, τις ρήτρες και τις άλλες παραμέτρους της συμφωνίας Δήμου και εργολάβων. Ξέρουμε μόνο ότι το καλοκαίρι βγάζουμε κάποια από τα ‘’σπασμένα’’. Σκάβοντας τους δρόμους ο Δήμος και οι συνεργάτες του, μέσα στο κατακαλόκαιρο, είναι σαν να σκάβουν τον λάκκο μας! Ελπίζουμε να εισακουστεί το αίτημα μας και να αναβληθεί η εκτέλεση του έργου για τον Σεπτέμβριο. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι στο βωμό της προεκλογικής εκστρατείας θα θυσιαστούν οι επαγγελματίες του Διακοπτού. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση που ελπίζουμε να δείξετε ‘’υπέρ ημών και υμών’’΄΄.

Βασ. Χριστόπουλος: “Προγραμματίζεται έναρξη χωρίς όχληση, το φθινόπωρο θα κορυφωθούν οι εργασίες”

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στo protionline.ge ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληγεί η εικόνα του Διακοπτού και να επιβαρυνθεί η περιοχή εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: ΄΄Όντως προγραμματίζεται μήπως ξεκινήσει το έργο της αποχέτευσης και στο Διακοπτό το επόμενο διάστημα, όμως πρωτίστως έχουμε ζητήσει από τη ΔΕΥΑΑ να ληφθούν κάποια μέτρα στην περιοχή που θα ξεκινήσει το έργο. Να έχουν ολοκληρωθεί πρώτα οι δικλίδες που βάζει το έργο της ύδρευσης ώστε να μην υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές νερού σε τυχόν βλάβες που θα προκύψουν. Επίσης, επειδή είναι θερινή περίοδος και δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούν τόσο οι δημότες όσο και οι παραθεριστές που είναι πάρα πολλοί, το έργο θα ξεκινήσει αρχικά στην περιοχή Καθολικιώτικα που έχει μεγάλο πλάτος δρόμους και δεν παρουσιάζει τόση κίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιχειρήσουμε σε κεντρικούς δρόμους αυτή την περίοδο. Αντιθέτως θα δουλεύει ένα συνεργείο και βέβαια οι εργασίες θα σταματήσουν τον Αύγουστο που κορυφώνεται η κίνηση. Εμείς οι εκλεγμένοι που έχουμε και την ευθύνη της διοίκησης, κοιτάζουμε το καλύτερο για την περιοχή μας και αυτό πράττουμε και στην περίπτωση του Διακοπτού εκεί όπου το έργο θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη το φθινόπωρο΄΄.

Να μην ανησυχούν τους πολίτες…

Επιπλέον, ο κ. Χριστόπουλος σχολίασε και την ανακοίνωση των επαγγελματιών, υπογραμμίζοντας τα εξής: ΄΄Καλό θα ήταν πριν βγαίνουν κάποιες ανακοινώσεις, οι επαγγελματίες και οποιοσδήποτε έχει απορία να επικοινωνεί με τον πρόεδρο και το συμβούλιο της Κοινότητας ή και με εμένα ως τοπικό αντιδήμαρχο. Τέτοιες ανακοινώσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να παραπληροφορούν για την κατάσταση και να ανησυχούν τους πολίτες και τους επισκέπτες χωρίς λόγο, πληγώνοντας έτσι την εικόνα του Διακοπτού. Καλό θα ήταν επίσης, οι πολίτες να εμπιστεύονται εμάς τους εκλεγμένους που θέλουμε μόνο το καλό του τόπου μας΄΄. Τέλος, αναφερόμενος στην αποχέτευση, ο αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Είναι ένα έργο πνοής που επιτέλους έρχεται και στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά αποτελέσματα θα έχει για τη θάλασσα του Διακοπτού και την αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτων, απαλλάσσοντας από τους βόθρους και εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για όλους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr