background img
banner
banner

Εν αναμονή της προσωρινής διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ «ΑΚΕΦΑΛΟΣ»

Την απόφαση του Πρωτοδικείου Αιγίου για τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης που θα αναλάβει τη διενέργεια εκλογών στον ιστορικό Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας, αναμένουν μέλη του που κίνησαν την όλη διαδικασία. Eφόσον ξεπεράστηκαν οι αγκυλώσεις της πανδημίας, ήταν η μόνη χρονιά που ο Εμπορικός Σύλλογος δεν τίμησε την ετήσια εορτή του, του Αγίου Πνεύματος, δεδομένου ότι παραμένει «ακέφαλος» εδώ και αρκετούς μήνες.

Δεδομένου ότι δεν προκηρύχθηκαν εκλογές από την απερχόμενη διοίκηση, μία ομάδα εμπόρων με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, υπέβαλε αίτημα με σκοπό να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκλογών από το Πρωτοδικείο. Η απόφαση ωστόσο, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα, έχει καθυστερήσει, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Σύλλογο να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη γιορτή του, παρά το γεγονός ότι κατά τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, εκεί όπου δεσπόζει και η εικόνα προς τιμήν του Συλλόγου, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ευλόγησε και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου.

Λ. Παπαδόπουλος: “Τώρα που θα έπρεπε να πιέσουμε εν όψει εκλογών δεν έχουμε «φωνή»”

Ο κ. Παπαδόπουλος, ερωτηθείς από τo protionline.gr για τις εξελίξεις, επισήμανε: ΄΄Είναι λυπηρό ο Εμπορικός Σύλλογος να μην πραγματοποιεί την εορτή του, ωστόσο με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι αδύνατον δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι όχι μόνο έβαλαν «λουκέτο» στον Σύλλογο αλλά αφήνουν και καμένη γη. Κι αυτά ενώ τα προβλήματα των εμπόρων όχι μόνο παραμένουν αλλά εντείνονται, η πόλη απαξιώνεται και οι έμποροι αγωνιούν όλο και περισσότερα για τράπεζες πλειστηριασμούς ακρίβεια… Τώρα που θα έπρεπε να έχουμε ισχυρή «φωνή» και να πιέσουμε εν όψει εκλογών, υπάρχει γενική απαξίωση και ο Σύλλογος δεν έχει λόγο αφού δεν έχει θεσμική εκπροσώπηση. Προσωπικά, με την ιδιότητά μου του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, ασκώ πιέσεις όσο αυτό είναι εφικτό΄΄.

Και κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους συναδέλφους εμπόρους, το Πνεύμα το Αίγιο να φωτίζει τις ψυχές και να ανοίγει τα πνευματικά μας μάτια. Εύχομαι σύντομα να βγούμε από το τέλμα σαν σύλλογος και να καταφέρουμε να προσφέρουμε και πάλι με ανιδιοτέλεια και αγάπη, χωρίς προσωπικά οφέλη, στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας όπως κάνουμε τα τελευταία επτά χρόνια΄΄.

Προτάθηκε το περσινό ωράριο

Να σημειωθεί τέλος, πως ελλείψει θερινού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η Εμπορική Ενότητα του κ. Παπαδόπουλου πρότεινε ωράριο την περασμένη εβδομάδα, το οποίο είναι αυτό που ίσχυσε πέρυσι και έχει υιοθετηθεί από την πλειονότητα των καταστημάτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr