background img
banner
banner

Επιστολή… γροθιά στο στομάχι από τον Λάμπη Παπαδόπουλο

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

«Ηχηρή» παρέμβαση για την υποβάθμιση του Αιγίου και τα δεκάδες κλειστά καταστήματα, έκανε ο Λάμπης Παπαδόπουλος, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς επίσης και προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάνει λόγο για εγκατάλειψη του Αιγίου, χτυπά… καμπανάκι στους δημοτικούς παράγοντες λέγοντάς τους ότι απέτυχαν, ενώ μεταφέρει την απόγνωση των εμπόρων, ζητώντας στήριξη της Αιγιάλειας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράφει ως μέλος του προσωρινού ΔΣ με απόφαση Πρωτοδικείου για διενέργεια εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο, δις εκλεγμένος πρόεδρος Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, γ΄ Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και εκλέκτορας ΕΣΕΕ και μαζί με το κείμενό του, δημοσιοποιεί και δεκάδες φωτογραφίες από τα καταστήματα στο Αίγιο που έχουν βάλει λουκέτο.

Στην επιστολή του, αναφέρει: ΄΄Αξιότιμοι κύριοι , θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ο Δήμος Αιγιαλείας και κυρίως η Μητρόπολη αυτού, το Αίγιο, βρίσκεται στο απόλυτο σημείο εγκατάλειψης. Εδώ και καιρό παρατηρώ τα διακόσια και πλέον λουκέτα στους μοναδικούς τρεις κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και στους τρεις περιφερειακούς, του ιστορικού κέντρου (συν δεκάδες ακόμα λουκέτα στους πέριξ δρόμους). Μια τάση που φαίνεται αυξητική. Επειδή μάλλον κάποιοι κοιτάνε μόνο την καρέκλα τους, τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και τα προσωπικά τους οφέλη και επειδή κάποιοι «ταϊσμένοι», προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες του τόπου μου θέλω να πω κοιτώντας όλους σας στα μάτια…

΄΄Μια ολόκληρη πόλη έπεσε στα βράχια΄΄

“Αξιότιμε κ.κ. Δήμαρχε, κύριοι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και κυρίως εσείς κύριοι με τις θέσεις ευθύνης που σας πληρώνουμε από τό υστέρημα μας για να διοικείτε τον Δήμο μας, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. Στα χέρια σας αυτή την πενταετία ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα «ολοκαυτώματα» του Αιγίου. Οι νέοι μας έφυγαν, οι επιστήμονες έφυγαν, το εργατικό δυναμικό έφυγε, οι περισσότεροι Αλβανοί μετανάστες δεύτερης γενιάς έφυγαν για εξωτερικό, το ΤΕΙ έφυγε, η ΕΒΟ απαξιώθηκε, το Νοσοκομείο μας έχει ελλείψεις, το λιμάνι μας παρέμεινε χωρίς σύνδεση με τον νέο δρόμο, το τρένο μας παρέμεινε με τον γνωστό χωμάτινο κατσικόδρομο, οι αγρότες μας με το σταφιδικό ζήτημα βρίσκονται σε απόγνωση, τα δεκάδες σκυλιά παρέμειναν στο κέντρο μαζί με πολλούς δαγκωμένους συμπολίτες μας , τα μαγαζιά μας έκλεισαν και κλείνουν και έμειναν μόνο τα λουκέτα, η απαξίωση, η εγκατάλειψη και η απόγνωση. Αποδειχτήκατε κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να δώσετε ζωή στον τόπο μας.

Είναι χαρακτηριστική η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίσατε τη σοβαρότητα της σημερινής κατάστασης, γι’ αυτό και φτάσαμε και πάλι στο σημείο μηδέν. Δεύτερη και τρίτη γενιά έμποροι κατέληξαν να μην έχουν τα προς το ζην, λίγο πριν την επαιτεία. (Χωρίς καμία δόση υπερβολής).
Είναι επίσης χαρακτηριστική η απόσταση λόγων και έργων. Μια πόλη ολόκληρη έπεσε στα βράχια, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα, χωρίς κανένα μα κανένα σχεδιασμό για το μέλλον το δικό της, των κατοίκων της, των εργαζομένων της, των παιδιών της. Πού είναι τα οράματά σας, τα προγράμματά σας, οι στόχοι και τα πλάνα της Δημοτικής αρχής, ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των Δημοτικών παρατάξεων;΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Αξιότιμε κ.κ. Περιφερειάρχα μας, σκύψτε περισσότερο στην Αιγιάλεια και κυρίως στο Αίγιο. Έχετε φίλους που σας στηρίζουν, σας βοηθάνε και είναι δίπλα σας. Συνεργαστείτε περισσότερο μαζί τους αλλά και με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, μήπως σώσουμε την παρτίδα. Σας έχουμε μεταφέρει πολλές φορές τα προβλήματα μας και τα γνωρίζετε από πρώτο χέρι. Ζητάμε και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πάρουμε περισσότερα από την Περιφέρεια για τον Δήμο μας.
Αξιότιμε, αυριανέ, για δεύτερη συνεχόμενη φορά κ.κ Πρωθυπουργέ μας, αγαπάτε τον τόπο μας και αυτό το αποδεικνύουν οι συχνές επισκέψεις, οι δικές σας και των πρωτοκλασσάτων Υπουργών σας. Έχετε πολλούς γνωστούς, φίλους συνεργάτες και αξιόλογους βουλευτές Αχαΐας που μπορούν να σας επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα μου (αν και οι φωτογραφίες δεν λένε ψέματα). Τραβήξτε αυτιά, δώστε εντολές και διώξτε τους άχρηστους και ανίκανους. Το Αίγιο και η Αιγιάλεια και αυτή την φορά σας στήριξε δυναμικά και ξεκάθαρα παρόλα τα δικαιολογημένα παράπονα που έχει και σας ζητά να βρεθείτε ακόμα περισσότερο δίπλα της΄΄.

΄΄Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μας. Για όσο αντέξουμε μέχρι να αναγκαστούμε να κλείσουμε και να φύγουμε και εμείς από τίς ρίζες μας, θα συνεχίσουμε να σας “ζυγίζουμε” καθημερινά και κυρίως να είμαστε αυστηροί κριτές προς ΌΛΟΥΣ και πρωτίστως προς τους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το καλό του τόπου. Θα παραμείνουμε όπως πάντα απλοί εργάτες δίπλα στις υγιείς δυνάμεις και θα δώσουμε όσες μάχες χρειαστούν για να σπάσουμε τα λουκέτα της ντροπής, να ξαναφέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας, τα παιδιά μας πίσω και τα χαμόγελα στα χείλη των συμπολιτών μας΄΄, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr