background img
banner
banner

Η ΕΠΟΜΕΑ… παντός καιρού και πάντα δίπλα στον άνθρωπο!

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ… ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Το ανθρώπινο πρόσωπο του εθελοντή, αυτού που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και ενεργεί με αυταπάρνηση είτε πρόκειται να τον προφυλάξει είτε να του δώσει χαρά, αντικατοπτρίζει η δράση της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγιαλείας. Την Τετάρτη 31 Μαΐου, βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η επιθυμία ενός υπερήλικα, ενώ την Πέμπτη 1 Ιουνίου μέλος της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, βρισκόμενο στη γειτονική Πάτρα.

Ειδικότερα, από την Ομάδα τονίζονται τα εξής: ΄΄Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των καθηκόντων μας, αντιμετωπίζουμε κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις. Καταστάσεις που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μας αλλά όταν κουβαλάς στην πλάτη σου το έργο μιας ομάδας που λέγεται Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστόλων, τότε είναι σίγουρο ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα προκειμένου να φανείς αντάξιος των προσδοκιών. Σήμερα η ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας δέχτηκε μια ιδιαίτερη πρόκληση, όχι να συνδράμει σε κάποια φυσική καταστροφή αλλά να βοηθήσει να πραγματοποιηθεί η επιθυμία ενός υπερήλικα.

Ο αγαπητός παππούς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να έχει πάρα πολύ καιρό να βγει από το σπίτι , καθώς ήταν απαγορευτικό για τα κουρασμένα από τα χρόνια πόδια του , να κατέβουν τα σκαλοπάτια. Ο παππούς όμως ήθελε μετά από μήνες να βγει έξω και να μπορέσει να κάνει λίγα βήματα παρέα με την αγαπημένη του μαγκούρα. Έτσι με προτροπή της εγγονής του δεχτήκαμε μια κλήση ώστε να μπορέσει ο παππούς να πραγματοποιήσει αυτήν του την επιθυμία. Πήγαμε στην οικία του, κατέβηκε με απόλυτη ασφάλεια και περπάτησε στην αυλή, φυσικά η βόλτα δεν έμεινε εκεί γιατί η εγγονή φρόντισε να του προσφέρει τον καφέ του σε παραλιακό κατάστημα (η πάμε βόλτα ή δεν πάμε). Μετά από λίγες ώρες και αφού επέτρεψε σπίτι , ήμασταν και πάλι εκεί ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια. Μια ιδιαίτερη παροχή βοήθειας αλλά όταν αντικρίσαμε την χαρά του και το μεγάλο ευχαριστώ που βγήκε από την καρδιά του , πήραμε και εμείς το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να έχει ένας εθελοντής. Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο, με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια΄΄.

Όπου χρειαστεί…

Το μεσημέρι της Πέμπτης, μέλος της ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας που βρισκόταν κοντά στο κέντρο της Πάτρας, εντόπισε στο πεζοδρόμιο δύο άτομα νεαρής ηλικίας σε κατάσταση πανικού, με το αγόρι να έχει έντονη ρινορραγία και το κορίτσι να προσπαθεί να βρει κάποιον να τους βοηθήσει. Αμέσως ο εθελοντής πήγε στο σημείο και με τις κατάλληλες ενέργειες και αφού καθησύχασε τα νεαρά άτομα, σταμάτησε την αιμορραγία. Ο νεαρός πήρε λίγο χρόνο και αφού καθαρίστηκε το πρόσωπό του , ενημερώθηκαν οι οικείοι του και τέλος καλά όλα καλά!


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr