background img
banner
banner

Κλείνει τις υποχρεώσεις του με την αποχαιρετιστήρια προπόνηση ο Βαγγέλης Γκάτσης

Τελευταίο αντίο λένε την Πέμπτη 15 Ιουνίου οι μελανόλευκοι στο γήπεδο της Αβύθου που βρέθηκε ελεύθερο για να καλύψει τις ανάγκες της τελευταία τους προπόνησης. Η  τελευταία συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 και στο φινάλε θα ακολουθήσουν οι αποχαιρετισμοί μέχρι το νέο ραντεβού που θα προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου.

Στον Παναιγιάλειο περιμένουν την κατάρτιση των ομίλων και τυχόν αλλαγές της προκήρυξης στην Γ΄ Εθνική, ώστε να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό του πλάνου τους.
Τα θέματα της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο στην Γ΄ Εθνική, θα τεθούν επί τάπητος στην αυριανή συνάντηση των μελών της διοίκησης.

Βαγγέλης Γκάτσης: «Δίκαιη η άνοδος κι αυτή τη φορά με προοπτικές»

Από τη φύση του χαρισματικός και αισιόδοξος ο πρώτος σκόρερ του Παναιγιάλειου Βαγγέλης Γκάτσης σε πρωτάθλημα και play off, έκανε μια αναδρομή στο φετινό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και του εαυτού του, στον κόσμο στη διοίκηση στο παρόν και στο μέλλον.

Ο Παναιγιάλειος μετά από απουσία ενός χρόνου επιστρέφει στη Γ΄Εθνική. Η επιτυχία αυτή, τι σημαίνει για εσάς τους παίκτες…;
Η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη, για μεγαλύτερες κατηγορίες, δεν είναι η δυναμική της να είναι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά θεωρώ ότι η ομάδα ανέβηκε με προοπτικές και πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια, γιατί το να ανέβει ο Παναιγάλειος από την Α΄ κατηγορία, το έχει ξανακάνει τα τελευταία χρόνια δυο φορές στις οποίες ήμουν κι εγώ παρών. Καλό να είναι σε αυτή την κατηγορία, αλλά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις επιβίωσης. Τώρα υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα και που πιστεύω θα την διατηρήσουν στην παραπάνω κατηγορία. Θα της αποδώσουν την αίγλη που της αρμόζει και απαιτεί το ένδοξο παρελθόν της. Ο Παναιγιάλειος είναι σαν σύλλογος ανήκει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Καταφέραμε ανεβάσαμε την ομάδα, αυτός ήταν ο στόχος, τώρα από εδώ και πέρα θα δούμε. Προχωράει ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά. Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή δουλειά της διοίκησης και η μεθοδικότητα που έδειξε ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά που ήρθαν δύο άνθρωποι κοντά μας. Μακάρι να πάνε όλα καλά για την ομάδα, γιατί το αξίζει.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία των μπαράζ ανόδου, ποιο ήταν το μήνυμα των ποδοσφαιριστών που κυριάρχησε στα αποδυτήρια;
Περάσαμε μια επίπονη διαδικασία, εδώ στην Αχαΐα, γιατί ήταν πολλά τα παιχνίδια. Πολύ δύσκολος ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, σε δύο ομίλους με μπαράζ 1ος – 2ος, σε δύο παιχνίδια. Διπλοί ημιτελικοί, διπλοί τελικοί. Ήταν πολύ δύσκολα, οπότε όταν τελείωσε όλο αυτό είπαμε ότι, αφού μπήκαμε στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ξέραμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι, θα πρέπει να το κοιτάμε. Δόξα τω Θεώ ευτυχήσαμε να πάρουμε τα τρία πρώτα ματς, που μας έδωσαν ώθηση, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε εύκολα την άνοδο στη Γ΄Εθνική.

Αυτή η άνοδος ήταν κάτι που εσείς οι παίκτες το θεωρούσατε ως υποχρέωση σας, προς τον κόσμο και την ιστορία του συλλόγου που έπρεπε να επιτευχτεί;
«Σίγουρα. Όποιος παίκτης ήρθε στην ομάδα και ειδικά εμείς, που… έχουμε παίξει στη Γ΄Εθνική ξέραμε ότι αυτόματα, όταν πας σε αυτό τον σύλλογο, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσεις. Θα πρέπει να αντέξει στην πίεση της φανέλας. Θα πρέπει να βάλεις πάνω απ΄όλα τον στόχο της ομάδας και να ξέρεις ότι, θα είναι η πίεση μεγάλη και έτσι πρέπει να γίνει. Πρέπει η ομάδα αυτή, να πάρει το πρωτάθλημα, όπως και το πήρε».

Στις αρχές της σεζόν, πως ήταν το κλίμα όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια;
Η ομάδα μαζεύτηκε φέτος με πολύ μεγάλη δυσκολία. Ήταν κάποιοι άνθρωποι από το Αίγιο, που έτρεξαν την ομάδα, ως προς το να μαζευτεί ένα ρόστερ και να βρεθεί ένας προπονητής, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κατά την διάρκεια της χρονιάς, όπως σας είπα και μέχρι τα Χριστούγεννα ήταν δύσκολα τα πράγματα, όσον αφορά το οικονομικό και το οργανωτικό κομμάτι. Μετά ήρθε ο κύριος Δημήτρης Ανδριόπουλος, με τους συνεργάτες του, τον Θάνο Ανδρικόπουλο και συσπειρώθηκε η ομάδα. Βρήκε τις οικονομικές λύσεις που χρειάστηκε. Μαζεύτηκε και ο κόσμος κοντά μας μας αγκάλιασε και από τότε, η δυναμική της φάνηκε μέσα στο γήπεδο και δεν μιλάω μόνο, για την αγωνιστική συμπεριφορά την δικιά μας, αλλά και γενικότερα την συμπεριφορά της ομάδας. Γιατί ο Παναιγιάλειος είναι ένας σύλλογος, ένα σύνολο. Δεν είναι μόνο οι παίκτες του. Είναι ένα σύνολο παικτών, κόσμου και διοίκησης, οι οποίοι δουλέψαμε άρτια, τους τελευταίους 6 μήνες, έτσι ώστε η ομάδα, να μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της.

Το γεγονός ότι η ομάδα για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια χρειάστηκε να περάσει από την διαδικασία των πλέι οφ ήταν μια πρώτη δοκιμασία και ένα στοίχημα στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της;
Ναι ήταν μια δοκιμασία σας είπα, η οποία εδώ στην Αχαΐα και δη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οι ομάδες είναι πολλές. Είναι αρκετά καλοί παίκτες σε αρκετές ομάδες, οπότε το να αναδειχτούμε πρωταθλητές από την Αχαΐα θεωρώ ότι ήταν πιο «δύσκολο», όχι ότι μετά η προσπάθεια μας μειώνεται. Μετά εφόσον μπήκαμε στα τελικά παιχνίδια, στους επτά νομούς ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε μια από τις τρεις θέσεις. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μία από τις τρεις θέσεις, γιατί στο να βγάλεις έναν ολόκληρο χρόνο και να βγαίνεις πρώτος ή δεύτερος και να μην μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα και πρώτος ακόμα να βγεις είναι κάπως επίπονο.

Μαζί με τους Αθανασόπουλο, Παπαδόπουλο, Κόρμπο ανήκετε στις μεγαλύτερες ηλικίες. Τι μεταφέρατε στους νεώτερους παίκτες ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην άνοδο της ομάδας;
Το πιο σημαντικό για εμάς τους μεγάλους ήταν να περάσουμε στα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα είτε είχαν συνεργαστεί μαζί της στο παρελθόν είτε όχι να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία της ομάδας του Παναιγιάλειου, την νοοτροπία του πρωταθλητή, την νοοτροπία του νικητή σε οποιαδήποτε έδρα, σε οποιοδήποτε γήπεδο, με οποιαδήποτε ομάδα… Πιστεύω ότι οι νεαρότεροι πήραν τα απαραίτητα στοιχεία και από εμάς, ανταπεξήλθαν στον μεγαλύτερο βαθμό και καταφέραμε να είμαστε πρωταθλητές. Κακά τα ψέματα. Δεν αρκούν μόνο 3-4 παίκτες για να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν το αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητη όλη η ομάδα και όλο το σύνολο. Είμαστε 20-22 παιδιά, στα οποία ήξερε ο καθένας τον ρόλο του, ήξερε ότι μπορεί και πρέπει ο Παναιγιάλειος να πάρει το πρωτάθλημα.

Ποιο ήταν το μυστικό που οδήγησε σε αυτή την επιτυχία;
Καθαρά μυστικό ήταν σίγουρα η δουλειά μέσα στο γήπεδο. Άλλαξαν πράγματα τον Ιανουάριο ήρθε καινούριος προπονητής, η ομάδα συμπλήρωσε το ρόστερ που δεν ήταν γεμάτο μέχρι τον Ιανουάριο και από εκεί και πέρα το μυστικό ήταν να μυήσουμε τα παιδιά, να μυηθούμε όλοι στον πρωταθλητισμό και στο βάρος της φανέλα του Παναιγιάλειου. Τα περισσότερα παιδιά ανταπεξήλθαν σε μεγάλο βαθμό, και με τη βοήθεια του προπονητή μας Θόδωρου Ανδριόπουλου δουλέψαμε σκληρά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ότι πήραμε ήταν με την προσπάθεια, την δυναμική της ομάδας και την αξία μας μέσα στα γήπεδα.

Ο κόσμος έπαιξε πιστεύεις καταλυτικό ρόλο από την πλευρά του στο να σας δώσει ώθηση για να τα καταφέρετε;
Σίγουρα. Δεν μας άφησε σε κανένα παιχνίδι. Ακόμα και στην Ζάκυνθο ήρθε. Στο Λεωνίδιο, ακόμα και στο χωρίς νόημα τελευταίο παιχνίδι μας στη Βάρδα. Σ ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο θα μπορούσε να το πει κάποιος. Ήταν εκεί. Πάντα ο κόσμος του Παναιγιάλειου θα είναι στο πλευρό μας, αυτό το ξέρουμε και τον ευχαριστούμε όλοι οι παίκτες μέσα από την καρδιά μας.

Αυτή η άνοδος στη Γ΄Εθνική μπορεί να αποτελέσει την απαρχή, για να αρχίσει σιγά – σιγά ο Παναιγιάλειος να βρίσκει τον δρόμο του για κάτι καλύτερο;
Αυτή δεν είναι η πρώτη άνοδος στη Γ΄Εθνική, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε να εδραιωθεί πρώτα σε αυτή την κατηγορία, να βάλει τις απαραίτητες βάσεις, να δουλέψει με δικά της παιδιά για να έχει την δυνατότητα να στηριχτεί και αργότερα να πρωταγωνιστήσει και σε παραπάνω κατηγορίες.

Περνάς το μήνυμα ότι γίνατε οικογένεια, για να καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας;
Μια ομάδα έχει την βάση. Μια οικογένεια είναι οικογένεια, από την ώρα που ξεκινάει. Από τον Αύγουστο που ξεκινήσαμε ήμασταν μια οικογένεια. Το θέμα είναι όμως ότι μια οικογένεια για να συσπειρωθεί και να μπορέσει να είναι δυνατή, θα πρέπει να λειτουργεί σωστά. Να λειτουργεί σωστά όσον αφορά το γηπεδικό, το οικονομικό, το οργανωτικό, την προπόνηση, τη συνέπεια σε ποδοσφαιριστές, προπονητή και διοίκηση, ούτως ώστε να πιστέψει ο κόσμος στην ομάδα και να συσπειρωθεί μαζί της. Από την αρχή του έτους στον Παναιγιάλειο γίναμε όλοι μια μεγάλη παρέα, που έμεινε έτσι μέχρι την επιτυχία του στόχου της ανόδου.

Ο Παναιγιάλειος μπορεί να γίνει ένας ακόμα άξιος εκπρόσωπος του Πελοποννησιακού ποδοσφαίρου μέσα στα επόμενα χρόνια;
Σίγουρα ο Παναιγιάλειος μπορεί να μπει στο club που θεωρητικά ανήκουν η Παναχαϊκή και η Καλαμάτα. Θεωρώ ότι πέρα από το ένδοξο παρελθόν υπάρχει η δυναμική, υπάρχει η «μαγιά» που θα του δώσει την ευκαιρία να αποτελέσει στο μέλλον ένα από τα λαμπρά ονόματα στην Πελοπόννησο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr