background img
banner
banner

Μείνετε συντονισμένοι με τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2023»

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Το Φεστιβάλ Οινοξένεια του 2023 από 19 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου, επετειακό 10 χρόνων συνεχών δράσεων, φιλοδοξεί να αφήσει ένα βαθύτερο αναπτυξιακό αποτύπωμα ποιότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, ο Δήμος Αιγιαλείας μέσω της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου από το CostaNavarino όπως και το Ίδρυμα Κουτσοχέρα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Καλαβρύτων ενώνουν δυνάμεις και στηρίζουν το μεγάλο Φεστιβάλ της Αχαΐας και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Με γεωγραφικό κέντρο το Αίγιο, το Φεστιβάλ επεκτείνεται σε ομόκεντρους κύκλους, δυτικά και ανατολικά, φέρνοντας στην επιφάνεια τα μοναδικά τοπία από τον Κορινθιακό Κόλπο ως τους ορεινούς αμπελώνες και τα Καλάβρυτα, ενώ με κέντρο τον οίνο των πλαγιών της Αιγιάλειας επεκτείνεται στα άλλα ποιοτικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, τα τρόφιμα “διαμάντια” (ΠΟΠ/ΠΓΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σημαντικοί χορηγοί είναι εταιρείες του αμπελοοινικού κλάδου καθώς και τοπικές εταιρείες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Μεγάλος χορηγός είναι η Ολυμπία Οδός η οποία ως κεντρική αρτηρία της Βόρειας Πελοποννήσου οδηγεί με ασφάλεια τους επισκέπτες διασχίζοντας όλη την πυκνοκατοικημένη και δυναμική Αιγιάλεια.

Επισκέψεις touroperators και δημοσιογράφων τέλη Ιουνίου

Το Όργανο Διεύθυνσης του Φεστιβάλ (που αποτελείται, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, από μέλη του Δικτύου Ποιότητας «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ», μέλη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και προσωπικότητες του χώρου) προχωρεί σε συνέργειες με ανθρώπους και εταιρείες της επικοινωνίας και του τουρισμού ώστε η περιοχή να γίνει πιο γνωστή και να δημιουργήσει εικόνα ποιότητας μέσω του Φεστιβάλ. H πρώτη ομάδα touroperators και δημοσιογράφων της γεύσης θα είναι στην περιοχή μέχρι τέλη Ιουνίου.

Το φεστιβάλ ξεκινάει με τις «Μουσικές Σκάλες» και θα κλείσει στα Καλάβρυτα με «προσκυνηματική» επίσκεψη στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο κλήμα αμπελιού που υπάρχει στην Ελλάδα, την άμπελο του Παυσανία στο χωριό Παγκράτι των Καλαβρύτων. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του, που θα ανακοινωθούν στο σύνολό τους τέλη Ιουνίου, είναι ένα Διήμερο Θεματικό Πάρκο-Συμπόσιο, (μια γιορτή Γνώσης και Ψυχαγωγίας όπως αναφέρουν οι οργανωτές), ένα μεγάλο αφιέρωμα στην μεγάλη και αείμνηστη μαγείρισσα και συγγραφέα Εύη Βουτσινά που έφυγε από τη ζωή το 2013, που όμως πρόλαβε και θεμελίωσε με τα μαγειρέματά της και την εισήγησή της για τον Πολιτισμό της καθημερινής διατροφής το ξεκίνημα των Οινοξενείων. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνέργεια με το κορυφαίο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής.

Δύο από τις αντιπροσωπευτικότερες εκδηλώσεις, ξανά!

Επίσης δύο από τις αντιπροσωπευτικότερες εκδηλώσεις της δεκαετίας των Οινοξενείων που πέρασαν, αποφασίστηκε από τους οργανωτές, να οργανωθούν εκ νέου ως τιμητική αναγνώριση: Η μουσική συναυλία «Του Κρασιού και Του Έρωτα» του Σάκη Παπαδημητρίου με τον Βασίλη Λέκκα θα ακουστεί στο Αρχαίο Θέατρο στην Αιγείρα και η μεγάλη παράσταση του Τρύγου από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου στο υπαίθριο θέατρο Γιώργος Παππάς με τον σπουδαίο καλλιτέχνη του κλαρίνου Δ. Φιλιππίδη και την ορχήστρα του. Πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο θα γίνουν στα οινοποιεία, σε αμπελώνες, σε εστιατόρια, σε ξενώνες μέλη του Δικτύου αλλά και άλλα μικρά γεγονότα, ζωγραφική, περίπατοι, αρχαιολογικές ξεναγήσεις, masterclasses κ.ά. Στον Δήμο Καλαβρύτων θα λάβουν χώρα δύο εκδηλώσεις σε αμπελώνες στο σύρραχο Δουμενών -Μαμουσιάς και στο Μέγα Σπήλαιο ενώ στη πόλη των Καλαβρύτων ημερίδα για επαγγελματίες,ξενοδόχους της περιοχής, προβολή film, winedinner και masterclass.

«OinoxeneiaNews»

Για πρώτη φορά φέτος θα κυκλοφορήσει από την 1η Αυγούστου freepress, το «OinoxeneiaNews» που θα διατεθεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή και θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τις εκδηλώσεις των Οινοξενείων και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα (όπως π.χ. προτεινόμενες διαδρομές, σημεία εστίασης, ξενώνες κ.ά.). Το Γραφείο των Οινοξενείων λειτουργεί καθημερινά στο εμβληματικό κτήριο Παναγιωτόπουλου στο κέντρο του Αιγίου, από τις 10πμ. ως τις 2μμ., από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Δίκτυο ποιότητας Οινοξένεια. Μείνετε συντονισμένοι…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr