background img
banner
banner

Ξεκίνησε την ατομική προετοιμασία πριν πάρει τις αποφάσεις του

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ / ΑΚΡΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Φανατικός με το ποδόσφαιρο ο Δημήτρης Μαγγίνας, τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα με σταθερή απόδοση διεκδικώντας πολλές φορές τον τίτλο του MVP. Παθιασμένος για τη νίκη διαθέτει τα μεγάλα αποθέματα αντοχής του σε όλο το παιχνίδι, με δυναμισμό και ακατάπαυστη κινητικότητα.

Έχει κερδίσει το ενδιαφέρον σωματείων να τον εντάξουν στη δύναμή τους, όπως για παράδειγμα και πέρυσι ο Παναιγιάλειος, απομένει στον ίδιο να πάρει τις αποφάσεις του για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Δημήτρης Μαγγίνας: «Το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής»

Για τον αμυντικό της Αιγείρας / Ακράτας Δημήτρη Μαγγίνα, το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής. Ένας ερωτικός περίπατος στο χορτάρι των γηπέδων, μια συναυλία στην συντροφιά των αποδυτηρίων. Οι εναλλασόμενοι τόνοι των συναισθημάτων σε κατακλύζουν σαν μουσική ορχήστρα, σαν σύνθεση μεγάλου δημιουργού.

Ο Δημήτρης έχει μεγαλώσει διαφορετικά. Με ένα άλλο ποδόσφαιρο συνθεμένο από αγάπη, από το όνειρο να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα, ακόμα κι αυτής που ήταν οπαδός. Αδιαφορεί για τον τρόπο που σκέφτονται οι περισσότεροι νεαροί και τους δικαιολογεί αφού δεν έχουν βιώσει παλαιότερες καταστάσεις και βλέπουν το άθλημα μόνο για τα λεφτά. Πάνε όπου μπορούν να κερδίσουν περισσότερα, αδιαφορώντας για το σωματείο που υπηρετούν, για την φανέλα που φορούν.

«Ο «βασιλιάς» των σπορ από το οπτικό πρίσμα του Δ. Μαγγίνα»

Για το πώς χαρακτηρίζει το άθλημα που επέλεξε να αγωνίζεται, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μας είπε:
«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι ένας τρόπος ζωής γιατί μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία, να σέβεσαι τους αντιπάλους σου με τον καλύτερο τρόπο. Και οι στιγμές στο γήπεδο είναι πραγματικά τέλειες. Πιστέψτε με !!! Ανεπανάληπτες!!!»

Αν υπάρχει κοινή γραμμή με την δική του άποψη, ο Δ. Μαγγίνας απάντησε:
«Οι φίλοι μου λένε: «Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μας αρέσει να βγαίνουμε. Την Κυριακή μας αρέσει να κοιμόμαστε». Άλλοι λένε ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα σ’ αυτή τη ζωή και ότι η μπάλα είναι ένα πετσί.
Αλλά σκεφθείτε, τι ξέρουν όλοι αυτοί τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για μας; Τι ξέρουν για τα νεύρα, την πίεση και την ένταση που υπάρχει και δεν σε αφήνει τη νύχτα να κοιμηθείς πριν από το παιχνίδι; Τι ξέρουν για τους αγώνες που δίνεις άρρωστος ή τραυματισμένος; Τι μπορεί να ξέρουν για τα κτυπήματα και τον πόνο που αντέχεις; Τι ξέρουν για το άγχος που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής όταν είναι στον πάγκο; Τι ξέρουν πως είναι να κερδίζεις ένα παιχνίδι το τελευταίο λεπτό ή στις καθυστερήσεις του αγώνα ή όταν χάνεις ένα παιχνίδι δυο λεπτά πριν το τέλος; Τι ξέρουν τι σκέφτεσαι όταν κάνεις την 20λέπτη προθέρμανση πριν το παιχνίδι; Τι μπορεί να ξέρουν όταν ένας παίκτης θα πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού; Τι ξέρουν για τους αγώνες που δίνεις σε τσουχτερό κρύο και σε βροχές ή το μπάνιο που κάνεις μετά σε κρύο ντους; Τι ξέρουν;”

Για τα διδάγματα που έλαβε από το ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο Δ. Μαγγίνας:
«Για όσα μαζί σου μέχρι τώρα πέρασα αγαπητό μου άθλημα δε σου είπα πόσο Σ’ ΑΓΑΠΩ. Μου έδωσες πολλές χάρες, γέλιο και κλάμα. Το πράσινο χορτάρι αυτό ξέρει τα πάντα, με έμαθες να σέβομαι τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, τον γυμναστή ακόμα τους έντεκα αντιπάλους στην απέναντι πλευρά.
Αυτή είναι όλη μας η ζωή!!! Πολλοί άνθρωποι λένε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με τη ζωή. Για τη ζωή δεν ξέρω πόσο τη γνωρίζετε αυτό δεν μπορώ να το πω,αλλά για το ποδόσφαιρο δεν ξέρετε τίποτα. Για πολλούς είναι εύκολο να κατακρίνουν τους παίκτες. Βλέπουν τους παίκτες χωρίς παιδεία, αμόρφωτους, με τον κακό τρόπο έκφρασης».

Σχετικά με το τι χάνεις όταν σε κερδίζει το ποδόσφαιρο μίλησε επίσης στo protionline.gr ο έμπειρος αμυντικός:
«Κανείς δεν ξέρει τι θυσίες μπορεί να κάνει κάποιος για να παίξει και να φθάσει ψηλά στο ποδόσφαιρο. Πίσω από έναν ποδοσφαιριστή υπάρχει μια χαμένη νεότητα. Χάνουμε οικογενειακές στιγμές, σχολικά ταξίδια, εξόδους, διακοπές. Και πάλι πολλοί άνθρωποι ακόμα και άνθρωποι με παιδεία μορφωμένοι τους ακούω να λένε «Τρέχουν για ένα πετσί προσπαθώντας να τη βάλουν στα δίχτυα».
Γι’ αυτό όταν δείτε κάποιον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται, χειροκροτήστε τον. Για να έρθει σε αυτή την θέση, έχει προσπαθήσει πολύ περισσότερο από ότι εσείς νομίζετε…».

Για το τι κατεύθυνση μπορεί να πάρει η τελική του απόφαση σχολίασε ο Δ. Μαγγίνας:
«Είμαι σε σκέψη να αλλάξω για λίγο περιβάλλον. Υπάρχουν προτάσεις από Κόρινθο όπου είχα αγωνιστεί παλαιότερα στην Γ΄ Εθνική με προπονητή τον Παναγιώτη Τζαναβάρα στην Κόρινθο 2006, επίσης από Καλάβρυτα, Λουτράκι και άλλες. Αν συνεργαστώ με κάποια άλλη ομάδα προτιμώ να βρίσκεται κοντά στην …έδρα μου την Ακράτα.
Προσωπικά έχω ξεκινήσει τις προπονήσεις, πέρασα και από εργομετρικά στην Αθήνα, θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων με την ευχή να συνεχίσω μια γεμάτη σεζόν, χωρίς δυσάρεστα και τραυματισμούς.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr